Novice

< nazaj

Nogometaši in nogometašice začeli z glasovanjem za najboljšo enajsterico sveta WORLD11 2019

Datum: 3.7.2019
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro, v sodelovanju z svetovno nogometno zvezo FIFA, že več kot desetletje s pomočjo svojih članov izbira najboljše nogometaše sveta FIFA FIFPro WORLD11. 

Nogometaši v okviru glasovanja določijo enega vratarja, 4 obrambne igralce, 3 zvezne igralce in 3 napadalce, ki tvorijo najboljših enajst nogometašev na planetu.
 Razglasitev najboljših bo letos potekala v Milanu.  

Kakšen mesec pred tem bo FIFPro sporočil imena 55 nogometašev, ki so prejeli največ glasov in se uvrstili na ožji seznam kandidatov za uvrstitev med prestižno in po mnenju nogometašev najbolj kvalitetno enajsterico sveta FIFA FIFPro WORLD11 v letu 2019.
 
Glasovanje bodo tudi tokrat opravili nogometaši 1. in 2. SNL ter nogometašice 1. SNŽL, ki bodo prvič glasovanje za najboljše ženske igralke nogometa opravile istočasno, kot moški kolegi. Prav tako, bodo nagrade najboljšim nogometašicam podeljene na prestižni prireditvi v Milanu.

Svoje glasovnice so že oddali nogometaši NK Velenje, NK Gorica, NK Bravo, NK Domžale, NK Mura, NK Sežana, NK Celje in NK Maribor. V naslednjih tednih pa jim bodo sledili še preostali kolegi in kolegice. 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji