Novice

< nazaj

FIFPro podpira napredek ženskega nogometa

Datum: 4.6.2019
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro podpira pobudo avstralskega sindikata profesionalnih nogometašev in nogometašic, o povišanju sredstev nagradnega sklada, na svetovnem prvenstvu za ženske.
 
FIFPro pozdravlja prizadevanja nogometašic in nogometnega sindikata, ki jih zastopa in podpira pri iskanju sredstev za razvoj ženskega nogometa. Kljub temu, da je FIFA in ob njej nekatere regionalne konfederacije ter nacionalna združenja, sprejela ukrepe za razvoj ženskega nogometa, v praksi ni bilo pozitivnih rezultatov. Ženske, ki igrajo v nacionalnih reprezentancah po vsem svetu, bi morale biti enako obravnavane kot njihovi moški kolegi; to bi moralo vključevati način njihovih potovanj in nastanitev ter njihovo zdravljenje in finančno nadomestilo. V zadnjih nekaj tednih pogajanj je FIFA uslišala zahteve sindikata in potrdila začetek pogajanj po svetovnem prvenstvu za ženske leta 2019. Predstavniki avstralskega sindikata ne dvomijo, da bodo pogajanja uspešna in da bodo dosegli pozitivne rezulatate in trajen napredek.
 
Tudi sindikat SPINS si že nekaj let aktvno prizadeva izboljšati statusne pravice nogometašic v Sloveniji. S predstavnico nogometašic v upravnem odboru sindikata, si bomo skupaj z deležniki v nogometu še naprej prizadevali k izenačitvi statusnih pravic in pogojev nastopanja oziroma ugodnosti pri nastopih za državno reprezentanco, z moškimi kolegi ter izboljšanju splošne obravnave in dojemanja ženskega nogometa v Sloveniji.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji