Novice

< nazaj

Znana je najboljša moška enajsterica sveta FIFA FIFPRO WORLD11 2019

Datum: 23.9.2019
Podelitev nagrad najboljšim nogometašem sveta v letu 2019 je potekala danes v milanski Scali, že petnajsto leto zapored pod okriljem Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO in Svetovne nogometne zveze FIFA, ki je del te prestižne podelitve priznanj od leta 2009.
 
Virgil van Dijk je eden od dveh Liverpoolovih in eden od treh nizozemskih igralcev, ki so bili izbrani v najboljšo enajsterico sveta. Van Dijk je imel zvezdniško sezono, z Liverpoolom je osvojil ligo prvakov in se z Nizozemsko uvrstil v finale lige narodov. Nizozemskemu branilcu se pridružuje moštveni kolega Alisson Becker, ki je Braziliji pomagal pri osvojitvi naslova Copa America. Becker in Van Dijk sta dva od štirih debitantov, skupaj s Frenkijem de Jongom in Matthijsom de Ligtom. Ta dva Nizozemca in nekdanja soigralca iz Ajaxa sta prav člana najboljše enajsterice sveta, ki sta igrala za moštvo, ki ne spada v velikih pet lig (Anglija, Francija, Nemčija, Italija in Španija). Po odlični lanski sezoni sta oba zamenjala sredini, in sicer se je De Ligt pridružil Juventusu, De Jong pa Barceloni. Absolutna rekorderja sta vsekakor Ronaldo in Messi, ki so ju kolegi med najboljših enajst izbrali že trinajstič zapored. Največ glasov med vsemi je zbral Lionel Messi (19.381), sledita pa mu mu Van Dijk (17.085) in Ronaldo pa tretji (16.943).
 
Pri glasovanju za najboljšo enajsterico FIFA FIFPro World11 2019 je tudi tokrat sodelovalo nekaj več kot 23.000 profesionalnih nogometašev iz 68 držav sveta, med njimi preko 500 nogometašev v Sloveniji, članov SPINS.  
 
Nogometaši so odločili, da najboljšo enajsterico sveta za leto 2019, FIFA FIFPRO World11 2019, sestavljajo:
 
VRATAR
-        Alisson Becker (Brazilija, Liverpool)
 
OBRAMBNI IGRALCI
-        Virgil van Dijk (Nizozemska, Liverpool)
-        Matthijs de Ligt (Nizozemska, Ajax / trenutno Juventus) 
-        Marcelo (Brazilija, Real Madrid)
-        Sergio Ramos (Španija, Real Madrid)
 
VEZISTI
-        Eden Hazard (Belgija, Chelsea / trenutno Real Madrid) 
-        Frenkie de Jong (Nizozemska, Ajax / trenutno Barcelona) 
-        Luka Modrić (Hrvaška, Real Madrid)
 
NAPADALCI
-        Kylian Mbappe (Francija, Pariz Saint-Germain)
-        Lionel Messi (Argentina, Barcelona) 
-        Cristiano Ronaldo (Portugalska, Juventus)
    

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji