Novice

< nazaj

Arbitraža NZS predstavljena nogometnim trenerjem na licenčnem seminarju

Datum: 14.1.2019
Zveza nogometnih trenerjev Slovenije je v soboto in nedeljo, tradicionalno izvedla licenčni seminar usosabljanja za trenerje A, PRO in UEFA PRO. Seminarja, ki se je odvijal v hotelu Bernardin, v Portorožu, se je udeležilo 450 nogometnih trenerjev. V sklopu izredno zanimivega strokovnega programa je Mladen Čičmir, vodja glavne pisarne NZS predstavil izredno aktualne in za trenerje pomembne vsebine, povezane z ustanovitvijo arbitraže NZS, preko katere bodo spore lahko reševali tudi trenerji.
 
Naj ponovno omenimo, da je namen nogometne arbitraže zagotoviti hitrejše in športnim specifikam prilagojeno razreševanje premoženjskih sporov.

Arbitražni plenum sestavljajo Irena Ilešič Čujovič, Matija Testen, David Miran Kenda, Jože Kreševič, Tine Šrot, Aleš Sevšek, Domen Neffat, Janez Pejovnik in Tomaž Ilešič. Vsi arbitri imajo univerzitetno izobrazbo pravne smeri ter izkušnje na področju športnega prava.

Imenovanje arbitrov je potekalo po principu izbire le-teh s strani vseh deležnikov v nogometu, in sicer je svoje tri kandidate predlagal sindikat SPINS, torej nogometaši, trije arbitri so bili predlagani s strani klubov (Komisije za profesionalni nogomet NZS), trije pa s strani krovne organizacije, Nogometne zveze Slovenije.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji