Novice

< nazaj

TOKRAT GREM VOLIT!

Datum: 6.5.2019

Spoštovani,
 
pred prihajajočimi evropskimi volitvami, ki bodo v Sloveniji potekale 26. maja 2019, smo v Evropskem parlamentu zagnali projekt Tokrat grem volit, s katerim želimo povezati državljane, ki verjamejo v Evropo, z njihovo pomočjo povečati interes za Evropsko unijo in posledično zvišati volilno udeležbo. V Sloveniji se je namreč na zadnje evropske volitve leta 2014 odpravilo vsega 24% volivk in volivcev ter zgolj 15% mladih.
 
Evropski parlament je v sklopu projekta sklenil partnerstva s številnimi evropskimi, nacionalnimi in regionalnimi mediji, organizacijami ter društvi civilne družbe. Med drugim se je povezal s Svetovnim združenjem nogometnih sindikatov FIFPro, ki je preko sindikata SPINS aktivno tudi v Sloveniji.
 
Našim skupnim prizadevanjem so se tako pridružili štirje klubi slovenske 1. nogometne ligeTelekom Slovenije  (Olimpija, Celje, Domžale in Gorica), v katerih smo s pomočjo članov klubov in sindikata SPINS posneli kratke videe s pozivom nogometašev k udeležbi na prihajajočih evropskih volitvah.

Tako so tudi slovenski nogometaši pokazali, da se dobro zavedajo dejstva, da če vsi volimo, vsi zmagamo.

Videi, objavljeni na platformi YouTube, so na voljo na tej povezavi.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji