Novice

< nazaj

UO SPINS potrdil vsebino enotne pogodbe za igranje profesionalnega nogometa v Sloveniji

Datum: 12.1.2018
Včeraj so na redni seji člani upravnega odbora SPINS potrdili predlog enotne pogodbe o profesionalnem igranju nogometa v Sloveniji ter izhodišča za pripravo kolektivne pogodbe o igranju nogometa v Sloveniji.

Prisotnim članom je bila najprej s strani Dejana Stefanovića, predsednika SPINS, podrobneje predstavjena vsebina predloga enotne pogodbe, ki je nastajala v sodelovanju s trenutno vsemi deležniki na področju nogometa, in sicer Nogometno zvezo Slovenije, klubi 1. SNL in sindikatom SPINS. Člani UO SPINS so predstavili svoja stališča do omenjenega dokumenta in se na koncu strinjali s pripravljeno vsebino. Poleg tega so jim bila predstavljena tudi izhodišča za pripravo kolektivne pogodbe o igranju nogometa v Sloveniji o pripravi katere se prav tako pogovarjajo že omenjeni deležniki v nogometu.

Na tej povezavi si lahko ogledate predlog enotne pogodbe o profesionalnem igranju nogometa v Sloveniji.

Na skupščini potrjeni upravni odbor je sestavljen iz predstavnika kluba, ki nastopa v 1. SNL in njegovega namestnika. Prisotni so bilii: Dejan Milić in Gaber Dobrovoljc iz NK Domžale, Marko Krajcer in Klemen Šturm iz NK Krško, Matjaž Rozman in Luka Žinko iz NK Celje, Leon Črnčič iz NK Rudar Velenje, Alen Jogan in Miran Burgić iz ND Gorica, Luka Janžekovič in Matic Vrbanec iz NK Aluminij, Elvis Džafić iz NK Triglav, Nejc Vidmar in Branko Ilić iz NK Olimpija Ljubljana ter Stefan Smiljanić iz NK Ankaran. 

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Članom SPINS zaradi propada NK Nafta 10.000 EUR pomoči
  13.11.2012

  Članom SPINS zaradi propada NK Nafta 10.000 EUR pomoči

  Iz solidarnostnega sklada SPINS bodo člani SPINS, ki so preteklo sezono igrali pri NK Nafta, dobili 10.000 EUR pomoči. Enak znesek bo SPINS letos prispeval v garancijski sklad NZS.

 • Obvestilo javnosti
  18.4.2012

  Obvestilo javnosti

  V ponedeljek, 17.4. 2012, je imel sindikat SPINS v prostorih ZSSS v Ljubljani, razširjeno sejo upravnega odbora v povezavi z napovedanimi ukrepi zoper Nogometno zvezo Slovenije (NZS).

 • Konec poklicnega nogometa v Sloveniji
  24.2.2012

  Konec poklicnega nogometa v Sloveniji

  Novo izvoljeni Upravni odbor SPINS že na svoji prvi seji šokiran nad ravnanjem Združenja 1. SNL in NZS.

 • Nogometašem NK Primorje SPINS namenil 20.000 EUR solidarnostne pomoči
  1.6.2011

  Nogometašem NK Primorje SPINS namenil 20.000 EUR solidarnostne pomoči

  Nevzdržno stanje, v katerem so znašli nogometaši prvoligaškega kluba NK Primorja, je člane Upravnega odbora SPINS prepričalo, da so sprejeli sklep, s katerim so igralcem iz sredstev SPINS namenili 20.000 evrov solidarne pomoči.

Sponzorji