Novice

< nazaj

Stavka kanadskih nogometašev

Datum: 6.6.2022
Tekma v okviru priprav na svetovno prvenstvo v Katarju naj bi bila odigrana nocoj v Vancouvru. Kanadski nogometaši so nezadovoljni, ker so jim za uvrstitev na svetovno prvenstvo obljubili bonus v višini 10 milijonov dolarjev, kar je le 10 odstotokov zaslužka Nogometne zveze Kanade. Nogometaši zahtevajo vsaj 40 odstotkov!
 
Po poročanju kanadskih medijev je bila tekma najprej potrjena, a je bila odpovedana nekaj manj kot dve uri pred začetkom. Ko so objavili novico o odpovedi, je bilo pred stadionom že na tisoče navijačev.
 
Kanadski nogometaši so v izjavi za medije zapisali, da ne bodo igrali, ker so se pogajanja o novi kolektivni pogodbi "po nepotrebnem podaljšala". Nogometaši si želijo predvsem preglednejšega dela nogometne zveze, revizije pogodb o komercialnem izkoriščanju nogometašev, menjave v vodstvu nogometne zveze in dogovora o možnosti odhoda svojih družin na svetovno prvenstvo v Katar.
 
Omeniti je vredno, da so se nogometaši postavili tudi na stran ženske reprezentance, za katero zahtevajo enake pogoje nastopanja ter več vlaganja sredstev v razvoj ženskega tekmovanja v Kanadi.
 
Kanada bo na svetovnem prvenstvu igrala prvič po letu 1986. Letošnji turnir se bo začel s tekmo proti Belgiji 23. novembra, štiri dni pozneje se bo pomerila s Hrvaško, 1. decembra pa z Marokom.

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

 • Izjemna nagrada za enkratno doživetje
  31.5.2022

  Izjemna nagrada za enkratno doživetje

  Srečna izžrebanka nagradne igre SPINS XI je Nina Štagar, ki si je skupaj s prijateljico ogledala tekmo finala Lige prvakov v Parizu.

Sorodne novice

Sponzorji