Novice

< nazaj

Na Prevaljah odigrana humanitarna »Tekma legend«

Datum: 4.9.2023
Na Prevajah je bila v petek, 1. 9. 2023, ob 90. obletnici NK Korotan organizirana prireditev humanitarne narave. V tekmi legend so prisotni spremljali izjemni nogometni spektakel, na plan pa so ob predstavah nogometašev na igrišču, privreli spomini iz najbolj bogate zgodovine tega koroškega nogometnega bisera. Predvsem iz sezone 1999/2000, ko so fantje igrali v prvi nogometni ligi in za nameček nastopili še v Evropi. Polni stadion je užival v igri in potezah nekdanjih domačih vrhunskih nogometašev in številnih reprezentantov, ki so se z veseljem odzvali na ta športno humanitarni dogodek. Čeprav rezultat tokrat ni imel nobenega pomena, je ekipa Humane zvezdice, v kateri je bilo kar 14 nekdanjih reprezentantov, premagala sijajno zasedbo domačih legend, ki so tokrat prišli iz vseh koncev Evrope.  Himno pred tekmo je zapel dvakratni udeleženec Evrovizije Omar Naber, začetni udarec na tekmi pa je izvedel župan Matic Tasič, tudi nekdanji predsednik nogometnega kluba Korotan. Čeprav ni bilo vstopnine, so organizatorji z dogodkom zbrali 3800 evrov, ki so jih namenili prizadetim v poplavah.  

Za legende NK Korotan je nastopil tudi predsednik SPINS Dejan Stefanović, sindikat pa je bil prav tako eden od podpornikov projekta. Družbo na igrišču so mu delali: Robert Sraga, Alfred Jermaniš, Peter Breznik, Ivica Pešič, Simon Pirc, Osman Begič, Nenad Toševski, Žikica Vuksanovič, Kristijan Švab, Mladen Stojanovič, Andrej Struna, Goran Jolič, Anton Usnik, Sami Dobreva, Peter Šumnik, Zlatko Čerimovič, Boštjan Damiš, Luka Vidmar, Marko Ažman, Samo Vidovič, Matej Vidovič, Roman Plesec, Mihael Bukovec, Peter Stočko, Boštjan Grizold, Niko Podvinski, Uroš Plaznik in Robert Zec in trener Toni Tomažič

Na nasprotni strani so za humane zvedzdice & nogometne legende nastopili: Aleksander Šeliga, Martin Pregelj, Ermin Rakovič, Anton Žlogar, Gregor Židan, Muamer Vugdalič, Miha Golob, Marinko Galič, Borut Semler, Amir Karič, Juninho, Almir Sulejmanovič, Ramiz Smajlovič, Joviša Kraljevič, Omar Naber, Igor Perkovič, Lovro Sadek, Simon Sešlar, Gorazd Ademovič, Milan Pečovnik Pidži, Oskar Drobne, Sani Trgo, Slaviša Stojanovič, Nastja Čeh in Nani Franc Matjašič, pod taktirko Bojana Prašnikarja.
 
Glavni sodnik tekme je bil Drago Kos, njegova pomočnika pa Jani Prednik in Jozi Močivnik.

 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji