Novice

< nazaj

COVID-19: FIFPRO pozdravlja ukrepe UEFA, CONMEBOL in FIFA

Datum: 18.3.2020
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO v celoti podpira odločitve evropske nogometne zveze UEFA in južnoameriške nogometne zveze CONMEBOL, o preložitvi terminov prihajajočih tekmovanj, Euro 2020 in Copa America z namenom, da bi zaščitili javno zdravje in sprostili čas za dokončanje državnih nogometnih lig, ki so trenutno prekinjene zaradi pandemije virusa COVID-19.
 
Poleg omenjenega FIFPRO pozdravlja vodilno vlogo svetovne nogometne zveze FIFA, ki poziva k enotnosti in skupni odgovornosti med vsemi nogometnimi deležniki, ter njeno pobudo za ustanovitev globalnega sklada za pomoč članom nogometne družine, ki jih je oziroma jih bo prizadel koronavirus. Tudi sindikat SPINS je v minulih dneh predlagal Nogometni zvezi Slovenije, da se sredstva, ki jih je v letošnji sezoni namenil “garancijskemu” skladu, preusmeri v pomoč klubom, ob pričakovani izgubi prihodkov.
 
Za vse delavce v naši panogi, vključno z nekaj deset tisoči profesionalnih nogometašev, ki jih zastopajo naši pridruženi sindikati po vsem svetu je pomembno, da imajo v tem negotovem obdobju, ko ne morejo delati, oni in njihove družine finančno stabilnost. To še posebej velja za tiste deležnike z nižjimi dohodki ali nerednim izplačevanjem obveznosti.
 
“Podpiramo pobudo UEFA, k ustanovitvi delovne skupine, ki bo preučila ukrepe za obvladovanje socialno-ekonomskih vplivov in motenj pandemije na nogomet. Veselimo se dejstva, da bomo z deležniki evropskega nogometa aktivno sodelovali v imenu igralcev in se trudili za njihov boljši jutri,” dodaja FIFPRO.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji