Novice

< nazaj

Ogorčenje nad odločitvijo CAS

Datum: 4.2.2009

SPINS se pridružuje ogorčenju FIFPro in italijanskega sindikata nogometašev nad odločitvijo mednarodnega sodišča CAS, ki je izrekla enoletno prepoved igranja za nogometaša Daniela Manninija ter Davida Possanzinija.

Razlog za kazen je zakasneli prihod na kontrolo dopinškega testa po tekmi v času, ko sta oba še igrala za Brescio v 2. italijanski ligi. Kaznovana sta bila kljub temu, da so bili izvidi na opravljenem testiranju negativni in dejstvu, da sama nista bila kriva za zamudo na kontrolo. Po koncu tekme in porazu s Chievo Verono sta bila namreč zadržana v slačilnici, kamor je prišel razjarjen predsednik kluba in igralcem očital slabo igro. Zaradi sestanka sta igralca 10 minut zamudila na dopinško kontrolo, kar je predsednik kluba na zaslišanju tudi potrdil.

V znak podpore so se nogometaši 1. in 2. italijanske lige odločili, da bodo tekme 22. kroga državnega prvenstva začeli s 15 minutno zamudo. ''SAFP se bo skupaj s FIFPro zavzemal za dokončno odpravo teh nepremišljeno izrečenih kazni za katere se zavzema WADA. Takšne odločitve načenjajo kredibilnost te organizacije v boju proti dopingu,'' je med drugim povedal eden od pravnih zastopnikov obeh igralcev ter predsednik švicarskega sindikata nogometašev SAFP dr. Lucien Valloni.

SPINS

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji