Novice

< nazaj

Člani SPINS odslej zavarovani za primer trajne nesposobnosti igranja nogometa

Datum: 27.5.2020
Sindikat SPINS je v partnerstvu z zavarovalno posredniško družbo KRIK AKSUM d.o.o. in družbo PRICE FORBES & Partners Limited (Lloyd’s Brokers) iz Londona, svojim članom v Sloveniji omogočil zavarovanje za trajno nezmožnost opravljanja poklica, ki je na našem prostoru nov produkt in ga ni možno pridobiti pri nobeni drugi zavarovalnici v Sloveniji.

Namen produkta je 24 urna zaščita zavarovane osebe, profesionalnega nogometaša, za primer telesne poškodbe ali bolezni, ki povzroči trajno fizično nezmožnost poklicnega igranja nogometa. Vsi nogometaši, ki nastopajo v 1. SNL, imajo skupno zavarovalno kritje v višini 9 milijonov evrov, vsak posameznik pa je zavarovan z vsoto 30 tisoč evrov. V naslednji tekmovalni sezoni bodo v zavarovanje vključeni tudi profesionalni nogometaši v 2. SNL, vsi pa bodo predvidoma imeli možnost dodatnega povečanja zavarovalnega kritja.

Predstavniki sindikata SPINS so v preteklih dveh tednih vsem polnopravnim članom, ki nastopajo v klubih 1. SNL, že razdelili potrdila o vključenosti v zavarovalno kritje, ki veljajo od 1. 3. 2020 dalje. 

Morebitne nezgode (zavarovalni primeri) se prijavijo posredniški družbi KRIK AKSUM d.o.o., Brnčičeva ulica 41E, 1231 Ljubljana-Črnuče, 01/56-51-410.

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji