Novice

< nazaj

Novi primeri rešení v prid članov SPINS

Datum: 5.8.2021
V letu 2020 smo že poročali, da sindikat SPINS zaznava porast neizpolnjevanja pogodbeno dogovorjenih obveznosti s strani klubov, tako v 1. SNL kot v tujini. Ta trend se nadaljuje tudi v letu 2021, zato sindikat SPINS v primerih, ko klubi na domači ali mednarodni ravni dogovorov ne spoštujejo, svojim članom nudi brezplačno pravno svetovanje in pomoč. V Sloveniji to poteka v okviru določb Pravilnika o statusu in registraciji igralcev NZS, izkorišča pa se tudi prednosti takoimenovanega hitrega postopka pri disciplinskem sodniku NZS. 
 
Pri sporih na mednarodni mednarodni ravni se sindikat poslužuje skrajšanega postopka pri Senatu za reševanje sporov Mednarodne nogometne zveze FIFA (FIFA DRC), kjer je v letu 2021, zaradi plačilne nediscipline sprožil pet postopkov zoper klube v Turčiji, na Kitajskem in na Poljskem, izmed katerih so bili trije že uspešno rešeni v prid članov SPINS.

Plačilna nesposobnost klubov, posledično neizpolnjevanje ali kršenje pogodbenih obveznosti so pojavi, s katerim se nogometaši v zadnjih letih srečujejo vse bolj pogosto. Klubi se zaradi različnih razlogov nemalokrat znajdejo v finančnih težavah, včasih celo neizhodnih, kar posledično vodi do plačilne nediscipline ali kršenja drugih pogodbenih določil. Sindikat SPINS si vselej prizadeva zagotoviti varen status nogometašev, ukrepa pa tudi v primerih, ko pride do plačilne nesposobnosti ali celo stečaja posameznega kluba. 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji