Novice

< nazaj

FIFPro žaluje za enim od idejnih očetov organizacije, Rogerjem Blainpainom

Datum: 12.10.2016
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro žaluje za enim od idejnih očetov in soustanoviteljev organizacije Rogerjem Blainpainom, ki je umrl v 83. letu starosti, v belgijskem Leuvenu.
 
Blainpain je bil eden ključnih mož v zgodovini organizacije FIFPro. Bil je dene pobudnikov ustanovitve te organizacije,15. decembra 1965. Prav na ta dan so ga predstavniki sindikatov Anglije, Francije, Italije, Nizozemske in Škotske izbrali za prvega predsednika FIFPro.
 
Bil je profesor prava na Univerzi v Leuvenu. Kot gostujoči profesor je veliko predaval tudi v Nemčiji, Franciji, Italiji, v ZDA in na Japonskem. Na svojem področju je bil vsekakor avtoriteta. Izjemen strokovnjak, ki se je z revidiranjem številnih predpisov do zadnjega boril za pravice delavcev.
 
Bil je človek brez dlake na jeziku. Nekoč je dejal: ”Profesor ima vedno svobodo pri svojem izražanju misli. Večina akademikov se prilagaja situacijam in se ne želi zoperstaviti družbenim problemom. Če ljudje ne povzdignejo glasu, bom jaz povzdignil svojega.”
 
Blainpain je vedno ostal blizu organizaciji FIFPro, ki ga je imenovala za častnega predsednika. ”Njegova energija in navdušenje nad delom so nam bili vedno navdih,” je dejal generalni sekretar Theo Van  Seggeln.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji