Novice

< nazaj

Treningi za nezaposlene nogometaše

Datum: 15.7.2005

 Po zgledu ostalih nogometnih sindikatov v svetu je tudi Sindikat poklicnih igralcev nogometa Slovenije začel s projektom, da članom sindikata, igralcem, ki so trenutno brez pogodbe, omogoči aktivne treninge.SPINS bo organiziral tudi nekaj tekem, da bodo igralci ohranili raven pripravljenosti in si lažje poiskali nove delodajalce. Svoj projekt bo SPINS začel tako, da bo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije na umetni travi stadiona v Šiški vsem nogometašem, ki so trenutno brez kluba, do konca avgusta trikrat tedensko omogočil treninge pod strokovnim vodstvom. NZS je omogočila ure na stadionu, sindikat pa bo kril stroške garderobe in strokovnega vodstva.

"V začetku bo treninge prevzel trener Ljubljane v pretekli sezoni Safet Hadžič, nato pa bomo v SPINS pripravili razpis za trenersko mesto," je povedal predsednik SPINS Dejan Stefanovič in dodal, da bo sindikat v tem času za ekipo pripravil šest do osem prijateljskih tekem, prva bo že jutri skupaj z uradno predstavitvijo projekta na stadionu v Šiški predvidoma ob 17.30 proti prvoligašu Beli Krajini: "Vabimo vse skavte, predstavnike klubov, ki še niso zapolnili moštev, da si pridejo ogledat tekmo in morda bodo našli, kar iščejo. Igrala bo večina tistih brez pogodb, v prihodnosti pa le takšni nogometaši."

Ideja za takšen projekt, ki bi pomagal številnim nogometašem, ki se znajdejo brez pogodbe, se je porodila že ob ustanovitvi SPINS pred dvema letoma, vendar takrat sindikat še ni imel dovolj sredstev za realizacijo projekta. Letos Mednarodna zveza poklicnih nogometašev (FIFPro) prvič organizira tudi nekakšno neformalno svetovno prvenstvo igralcev brez kluba, prihodnje leto, ko bo spektakel na višji ravni, bo s svojim moštvom sodeloval tudi SPINS. "Veseli nas, da smo se skupaj z NZS dogovorili za sodelovanje, ki bo največ dobrega prineslo prav nogometašem. Zdaj pričakujemo še sodelovanje s strani klubov, ki se - vsaj glede sofinanciranja - še vedno ne premakne z mrtve točke," je poudaril Stefanovič in dodal, da z NZS plodno sodelujejo tudi pri pripravi predpisov, v pripravi je tudi kolektivna pogodba, pri SPINS prevajajo italijansko kot zgled, ki jo bodo predstavili Združenju klubov 1. SNL.

 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji