Novice

< nazaj

Kampanja ”Tečem za šport”

Datum: 4.4.2021
Skupaj z izvajalci športa smo pripravili akcijo “Tečem za šport”, s katero želimo izpostaviti trenutno problematiko na področju športa, negativen odnos države do športa, predvsem pa naglo poslabševanje statusnega položaja športnikov, finančnega poslovanja športnih društev in zvez ter splošen upad motoričnih sposobnosti otrok in njihovega zanimanja za šport. Navkljub številnim predlogom in pozivom civilne sfere športa, pa je imela država do sedaj gluha ušesa tudi pri sprejemanju protikoronskih paketov. 

Zaradi krize, ki jo je povzročila pandemija virusa Covid-19, se je področje športa v Sloveniji znašlo v nezavidljivem položaju. Rešitev ali vsebinskih predlogov s strani stroke ni zaznati, zato bomo spodbudili javno razpravo o predlogih rešitev ob izhodu iz te krize, obenem pa z akcijo drug drugega motivirali, da iz krize izstopimo karseda pozitivni. 

Športniki se zavedamo dejstva, da je zdravje ljudi na prvem mestu in hkrati vodilo tistim, ki odločajo o ukrepih za zajezitev pandemije virusa Covid-19. Slednje smo v preteklem letu vestno upoštevali in bili zgled marsikateremu državljanu. 

K akciji so se aktivno priključile nekatere nacionalne panožne športne zveze, športna drušva in športniki. Naša želja je, da se v čim večjem številu k akciji priključite tudi vi, podporniki in športni navijači. 

Vse navijače in podpornike športa prosimo, da na svojih kanalih komuniciranja delijo posnetke in fotografije aktivnosti (teka), v svojem lokalnem okolju ali v okolju športnega društva s ključnikom #tecemzasport. Ob tem pozivamo vse, da se ob izvajanju aktivnosti, strogo držijo vseh trenutno predpisanih ukrepov za zajezitev pandemije virusa Covid-19 (na primer: snemalec ali navijači/podporniki morajo nositi masko, med izvajanjem aktivnosti pa maska za športnika ni obvezna). 

Šport NI problem. Šport JE rešitev!

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji