Novice

< nazaj

Nasprotujemo in obsojamo odločitev Vlade RS o omejitvah izvajanja športnih programov

Datum: 28.3.2021
Vlada je danes v Uradnem listu objavila Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, s katerim se med 1. 4. in 11. 4. 2021 zameji izvajanje športne dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19.

Z odlokom bo prepovedana vsa športno-gibalna dejavnost in proces športne vadbe – treningi, razen za vrhunske športnike (olimpijski, mednarodni in svetovni razred), gre za skupaj 538 športnikov, ki so s svojimi rezultati na mednarodni ravni dokazali svojo vrhunskost in ki bi jim odsotnost treninga onemogočila nadaljnjo konkurenčnost na mednarodni ravni in športnike v starostnih kategorijah kadeti in mladinci, registrirane v skladu z 32. členom ZŠpo-1, ki so člani državnih reprezentanc.

Iz navedenega razberemo, da Vlada RS ob zaprtju države od 1. do vključno 11. aprila med izjeme ni uvrstila državnih tekmovanj na najvišji ravni športnih panog, kar pomeni, da v omenjenem obdobju izvedba športne vadbe - treningov in tekmovanj ne bo dovoljena. 

Kot predstavniki športnikov ostro obsojamo takšno odločitev države, saj po našem vednju v nobeni od držav EU niso v tako imenovanem tretjem valu epidemije zaustavili športnih tekmovanj na najvišji državni ravni. Podpiramo tudi vsebino pisma predstavnikov kolektivnih panožnih zvez, ki so danes pozvali Vlado RS, da enako kot je to storila za gospodarstvo, v času zaprtja države tudi športu omogoči nadaljevanje tekmovanj, ki se trenutno ob striktnem upoštevanju odlokov in priporočil lahko izvajajo na podlagi Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov z dne, 11. februarja 2021. 

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji