Novice

< nazaj

Reprezentanti Portugalske in Grčije pozdravili obiske sindikatov

Datum: 11.6.2014
Napetost pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu narašča, predvsem v državah udeleženkah. Tega se dobro zavedajo tudi predstavniki nogometnih sindikatov Portugalske in Grčije, ki so tik pred odhodom v Brazilijo, v znak podpore obiskali svoje ekipe.

Predstavniki portugalskega sindikata profesionalnih nogometašev (SJPF) so svoje reprezentante obiskali tik pred odhodom na svetovno prvenstvo v Brazilij,i v nacionalnem trening centru v Jamorju. Predsednik sindikata Joaquim Evangelista, je dejal da so nogometaši, med njimi tudi največji zvezdniki svetovnega nogometa kot  so Cristiano Ronaldo, Pepe in Fabio Coentrão , njihovi ambasadorji in pomemben deležnik razvoju in vplivu sindikata SJPF.

Enako gesto so naredili grški kolegi. Štiričlanska delegacija sindikata profesionalnih nogometašev PSAP, je v taboru reprezentance predstavila aktivnosti sindikata in napredek, ki je bil dosežen v zadnjem obdobju. Člani reprezentance so njihov obisk pozdravili in podprli prizadevanja za izboljšanje statusa profesionalnih nogometašev v Grčiji, predvsem pa ustanovitev in delovanje tako imenovanega garancijskega sklada, instituta ustanovljenega z namenom poravnave obveznosti iz naslova pravic nogometašev v primeru insolvenčnosti ali plačilne nediscipline nogometnih klubov in ga pozna večina nogometno razvitih držav.

Delovanje omenjenega sklada v Grčiji temelji na sistemu, da nacionalna nogometna zveza na začetku vsake tekmovalne sezone, v garancijski sklad nameni 600.000 EUR, medtem ko vsak od prvoligaških klubov med 10.000 in 30.000 EUR.

Tudi pri nas se Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenijo že vrsto let zavzema za vzpostavitev garancijskega sklada, ki bi deloval na približno enakem principu kot grški. Glede na dejstvo, da se v skladu z Avtonomno pogodbo na področju nogometa, v 1. in 2. SNL predvideva vzpostavitev rednih delovnih razmerij, bo garancijski sklad vsekakor eno od glavnih pogajalskih izhodišč v okviru priprave besedila kolektivne pogodbe.

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji