Novice

< nazaj

Nagrade UNFP letos v znamenju Paris Saint-Germaina

Datum: 18.5.2013
Letošnja 22. prireditev nagrad francoskega sindikata profesionalnih igralcev UNFP je bila v znamenju francoskega prvaka, kluba Paris Saint-Germain, v drugi ligi pa je slavil klub En Avant de Guingamp, ki se bo naslednjo sezono vrnil med francosko elito.
 
Mnogi so bili prepričani, da bo Zlatan Ibrahimović v francoskem prvenstvu pometel s konkurenco in osvojil nagrado UNFP za najboljšega igralca prve francoske lige, Ligue 1. In niso se motili. Letošnjo sezono končuje na prvem mestu lestvice strelcev, stanovski kolegi, nogometaši francoskega prvenstva, pa so ga izbrali za najboljšega igralca leta. Med nominiranimi je premagal tudi soigralca Thiaga Silvo in Blaisa Matuidija ter igralca Saint-Etienna, Pierra-Emericka Aubameyanga, ki naj bi bil z eno nogo že na poti v glavno mesto.
 
Parižani so odlično sezono dopolnili še z nagrado Salvatoreju Siriguju, ki je postal najboljši vratar leta, v najboljši enajsterici sezone 2012/2013 pa so poleg že omenjenih igralcev PSG-ja še Jallet, Thiago Silva, Maxwell, Verratti in Matuidi, dva igralca Marseilla (N’Koulu in Valbuena), en igralec Lyona (Payet) in en nogometaš Saint-Etienna (Aubameyang).
 
Francoski prvaki vendarle niso prejeli nagrade za najlepši zadetek v sezoni, čeprav sta bila v boju za nagrado kar dva (gola Ibrahimovića in Meneza), saj je oba premagal Saber Khlifa iz kluba Évian TG, ki je svoje soigralce in nasprotnike prepričal z neverjetnim golom proti Nici (4-0) v 36. krogu Ligue 1. Med mladimi upi se je izkazal 20-letni Florian Thauvin iz kluba SC Bastia, ki bo naslednje leto kariero nadaljeval pri Lillu, in prejel nagrado za mladega nogometaša.
 
Carlo Ancelotti bo med osvojene lovorike lahko dodal še eno – v zgodovino se je vpisal kot najboljši trener sezone 2012/2013 – a prestižni naslov si bo italijanski trener prvič v zgodovini podeljevanja nagrade UNFP delil s Christophom Galtierjem, trenerjem Saint-Etienna. S svojimi glasovi so nogometaši tako dokazali, da je enako težko do zmage voditi ekipo zvezdnikov kot uspešno sezono zaključiti z manj prestižno ekipo, v kateri pa talentov vendarle ne manjka.
 
Nagrade UNFP so podelili igralcem 2. francoske lige Ligue 2: najboljši klub je postal EA Guincamp, ki je v letošnji sezoni navduševal na krilih igralca Gianellija Imbule, najboljši vratar Zacharie Boucher (Le Havre AC) in najboljši trener Jocelyn Gourvennec (EA Guincamp); častna nagrada UNFP pa je pripadla Gregoryju Coupetu.  Tudi med ženskami je slavila Švedinja, napadalka Lotta Schelin iz Lyona. Več kot očitno se švedski igralci v Franciji dobro počutijo. 

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji