Novice

< nazaj

Zapustil nas je Luka Banič

Datum: 15.3.2021
V preteklem tednu je nogometno javnost pretresla nepričakovana novica o nenadni smrti nekdanjega slovenskega nogometaša in člana SPINS, Luke Baniča. Med slovensko nogometno elito je debitiral v dresu Domžal, kjer je v treh sezonah zbral 33 nastopov. Zatem je oblekel še dres Interblocka, Šenčurja in Triglava, od koder se je preselil v Avstrijo, natančneje k  SC Reichenau-Falkertu, kjer je sklenil nogometno pot.
 
Po končani karieri je ob redni zaposlitvi in družini,  kot odličen rekreativni tekač in kolesar še vedno ostal tesno povezan s športom. 
 
Ob njegovi smrti, v imenu Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije, izražamo družini iskreno sožalje.

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji