Novice

< nazaj

Dublin gostil kongres evropske divizije FIFPro

Datum: 17.4.2014
Glavno mesto Republike Irske, Dublin, je gostilo dvodnevni kongres evropske divizije FIFPro, kjer je bil poleg rednih vsebinskih poročil, glavni poudarek na seznanitvi predstavnikov evropskih sindikatov o napredku in razvoju kampanij zagotavljanja blaginje profesionalnim nogometašem in integritete nogometne igre. 

Kongresa sta se med 75 prisotnimi predstavniki evropskih sindikatov udeležila tudi predstavnika SPINS. 29 evropskih sindikatov, ki predstavlja več kot polovico članstva FIFPro, je že v preteklosti igralo zelo pomembno vlogo pri sprejemanju pomembnih odločitev svetovnega združenja nogometnih sindikatov. Naj le omenimo, da so na kongresu v Dublinu odločali in enotno podprli vsebine, ki se izvajajo v okviru evropskega odbora za socialni dialog, kot so spremembe področja transfernega sistema, razvoja mednarodne kampanje proti prirejanju rezultatov nogometnih tekem (Don’t Fix It), implementacije minimalnih zahtev v okviru enotnih pogodb, spoštovanje pogodbenih obveznosti, ustanavljanje kariernih skladov, itn. Prav tako so bili seznanjeni z aktualnimi razmerami v Ukrajini, sodelovanjem z nemškim sindikatom nogometašev (VdV) in načrtom dela za naslednje štiriletno obdobje.
 
Med gosti konference je bil tudi predstavnik evropske nogometne zveze UEFA, Mathias Grafstroem, ki je prisotne seznanil s predlogom tako imenovane mednarodne lige držav, ki ga je pripravila UEFA in možnostih za terminsko uvrstitev svetovnega prvenstva v Katarju, leta 2022.
 
Ob zaključku kongresa je skupina predstavnikov FIFPro, s predsednikom evropske divizije na čelu, Bobbyjem Barnesem, obiskala tudi predsednika Republike Irske, Michaela D. Higginsa ter ga obdarila s srebrnim krožnikom in dresom najboljšega nogometaša na svetu, Cristiana Ronalda.
 

Ostale novice

Sorodne novice

 • ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava
  28.1.2020

  ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava

  Zgodovinski zaključki prvega globalnega foruma o dostojnem delu v športu Mednarodne organizacije dela (ILO) so pokazali, da morajo imeti športniki zaščitene svoje temeljne delovne pravice in pravice do sindikalnega združevanja in zastopanja.

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

 • Raziskava ”At The Limit”
  3.9.2019

  Raziskava ”At The Limit”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO objavilo izsledke raziskave ”At The Limit".

Sponzorji