Novice

< nazaj

Vodstvo celjskega prvoligaša naložilo smešne kazni

Datum: 10.2.2009

Vodstvo nogometnega prvoligaša MIKCM Celja je igralce Aleša Puša, Gregorja Režonjo in Slavišo Dvorančiča, na katere klub ni računal, skušalo prisiliti v sporazumno prekinitev pogodbe, je danes povedal predsednik SPINS Dejan Stefanović. Ker so se igralci temu uprli, jih je klub kaznoval z 81.000 evri - več kot 40-kratnikom njihove mesečne plače.

Vodstvo celjskega kluba na več načinov diskriminiralo omenjene tri igralce. Sprva jih klub ni vzel na klubske priprave, s čimer jim ni zagotovil enakih pogojev dela, kot jih imajo preostali nogometaši MIK CM Celja, zato gre po mnenju sindikata SPINS za tipičen primer mobbinga oz. diskriminacije. Ko so igralci videli, da je položaj brezizhoden, so se obrnili na sindikat, ki je v njihovem imenu vložil zahteve za prekinitev pogodbe na Komisijo za status pri Združenju klubov 1. SNL. Po mnenju SPINS so vodilni v klubu skušali prisiliti nogometaše v sporazumno prekinitev sodelovanja, saj so kasneje od njih tudi zahtevali, naj se izselijo iz najetih klubskih stanovanj, za katera sami plačujejo. Ker klubu ni uspelo igralcev prisiliti k prekinitvi pogodbe, jih je ta z ustnim sklepom kaznoval z 81.000 evri denarne kazni, kar je več kot 40-kratnik njihove mesečne plače.

"Absurdno je, da jih klub kaznuje na podlagi sklepa, ki sploh še ni pravnomočen. Vsi igralci so včeraj namreč dobili plače, le omenjena trojica je ostala brez, pravzaprav je brez plačila že od lanskega novembra. Igralci niso sklepa še niti prejeli, pa so jih že kaznovali, in to za nazaj?! To je nesprejemljivo," je dejal Stefanović in dodal, da je predsednik kluba Marjan Vengust v ponedeljek tudi opravil sestanek z nogometaši MIK CM Celja in napovedal, da bo zaradi recesije vsem igralcem zmanjšal plače, po zadnjih informacijah celo za 40 odstotkov. Glede na to, da ni predstavil nobenih konkretnih razlogov ali morebitnega sanacijskega programa, prav tako ni ponudil celostne rešitve, po mnenju sindikata recesija nikakor ne more biti razlog za takšno znižanje plač.

SPINS/STA, op.u.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji