Novice

< nazaj

Slovenija v finalu turnirja FIFPro

Datum: 18.7.2008

Ekipa SPINS je z organizirano in tehnično dovršeno igro v prvi tekmi turnirja premagala selekcijo Švice z dve proti nič. Strelec prvega gola s prekrasnim strelom s petindvajsetih metrov je bil Senad Tiganj, usodo gostiteljev letošnjega evra pa je s prefinjenim strelom z glavo zapečatil Blaž Puc. Zmaga je še toliko bolj zaslužena, če vemo, da je Slovenija od desete minute igrala z igralcem manj.

Finale so si prizadevni slovenski nogometaši izborili z remijem z dve proti dve s Portugalsko. Strelca za Slovenijo sta bila tokrat ponovno Blaž Puc in s svojim prvencem nekdanji igralec Bele Krajine Milan Marič. Oba gola sta bila dosežena po domiselnih akcijah, v katerih je sodelovalo več kot pol ekipe. Slovenija je celo dvakrat vodila, zmago pa iz rok izpustila v zadnji minuti tekme po zmešnjavi v domačem kazenskem prostoru.

Portugalska in Švica sta se v uvodni tekmi turnirja razšli brez golov, zaradi česar je Slovenija osvojila prvo mesto v skupini. V finalu se bo pomerila z izkušeno ekipo Nizozemske, ki je v svoji skupini osvojila prvo mesto pred Francijo in selekcijo Skandinavije.

SPINS

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji