Novice

< nazaj

Samir Handanović vratar leta 2011 v Italiji

Datum: 24.1.2012

Na tradicionalnem izboru Gran Galà del Calcio Aic v organizaciji sindikata italijanskih nogometašev (AIC), kjer vsako leto izberejo najboljše nogometaše, je nagrado za najboljšega igralca osvojil Zlatan Ibrahimović (AC Milan). Samir Handanović (Udinese) je bil kot vratar, v konkurenci Christiana Abbiattija (Milan) in Morgana de Sanctisa (Napoli), izbran v idealno enajsterico leta 2011.

Na ponedeljkovi svečani podelitvi v Milanu je prevladoval domači prvoligaš AC Milan. Poleg Handanoviča so bili v ekipo leta izbrani: že omenjeni Zlatan Ibrahimović (ki je pobral še nagrado za tujca leta), Maggio (Napoli), Silva (Milan), Ranocchia (Inter) in Nesta (Milan), Armero (Udinese), Hamšik (Napoli), Marchisio (Juventus) in Motta (Inter), Boateng (Milan), Di Natale (Udinese) in Cavani (Napoli).

Massimiliano Allegri je postal trener leta, Thiago Silva branilec leta, Edinson Cavani strelec leta in Nicola Rizzoli sodnik leta. Fabio Capello, Alessandro Del Piero in Fabio Cannavaro so prejeli nagrado za posebne zasluge v nogometu ter Giampaolo Pozzo kot predsednik leta. Samirjev klub Udinese je bil izbran tudi za klub leta.

V sindikatu SPINS se pridružujemo čestitkam.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji