Novice

< nazaj

FIFPRO objavil novo raziskavo na temo delovne preobremenjenosti nogometašev

Datum: 27.5.2022
Rezultati nove raziskave na temo delovne preobremenjenosti nogometašev, ki jo je objavilo svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO kažejo, da so profesionalni nogometaši očitno naklonjeni novim predpisom za reševanje vse večjega števila tekem in bremena potovanj na najvišji ravni tekmovanj.
 
Raziskava, v kateri je sodelovalo 1055 igralcev in 92 strokovnjakov za fizično pripravo kaže, da obe skupini podpirata nove ukrepe, ki bi zagotovili minimalno dolžino odmora izven sezone in omejili ponavljajoče se zaporedne tekme. Le 26 odstotkov igralcev želi ohraniti urnike mednarodnih tekmovanj takšne, kot so.

88 % vrhunskih trenerjev meni, da noben igralec ne bi smel odigrati več kot 55 tekem v sezoni, polovica igralcev pa pravi, da se je poškodovala zaradi (pre)težkega razporeda tekem. In prav podatki te raziskave izpostavljajo, da velik odstotek vrhunskih nogmetašev redno igra več kot 55 tekem na leto, s čimer se ogrožajo njihove duševne obremenitve in telesne poškodbe.
 
Medtem je 82 odstotkov strokovnjakov za fizično pripravo, od katerih ima polovica reprezentančne izkušnje, povedalo, da so bili priča preobremenitvi, ki je igralcem povzročila težave z dobrim počutjem, duševnim zdravjem in vplivala na njihov življenjski slog.
 
Povzetek raziskave z izsledki, v angleškem jeziku, si lahko preberete na tej povezavi

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji