Novice

< nazaj

Slovenci brez pogodb za tretje mesto

Datum: 11.7.2009

Slovenska selekcija SPINS, ki jo sestavlja 18 nogometašev brez pogodb, se bo na turnirju FIFPro v Cannesu potegovala za tretje mesto. Pet igralcev se spogleduje s ponudbami iz Nemčije in Španije.

Pod vodstvom trenerja Dušana Kosiča je Slovenija v uvodnem nastopu v skupinskem delu ugnala Portugalsko (1:0), pri kateri ni manjkalo znamenitih imen. Odločilen zadetek na srečanju (vsak polčas je dolg 22,5 minut) je v 4. minuti prispeval nekdanji napadalec Primorja Davor Škerjanc, predstavniki iz Slovenije pa so zadržali vodstvo vse do zadnjega sodnikovega piska, čeprav so drugi polčas odigrali brez izključenega Aleša Puša.

V drugi tekmi je selekcija SPINS naletela na premočne gostitelje, ki so po besedah predsednika SPINS Dejana Stefanovića prišli do treh točk s pomočjo pristranskih sodniških odločitev. Že v 2. minuti je po nesebični podaji Blaža Puca zadetek za Slovenijo dosegel Darko Kremenovič, nato pa so ''galski petelini'' do konca polčasa dvakrat zatresli slovensko mrežo in preobrnili potek dogodkov. V drugem polčasu je slovenska ekipa zapravila štiri obetavne priložnosti za izenačenje, tako da je na semaforju (nekoč prvoligaškega) štadiona v Cannesu obveljal rezultat 2:1 za francoske nogometaše brez pogodb. Slednji so v zadnji tekmi skupinskega dela ugnali še Portugalsko in si zagotovili nastop v velikem finalu, kjer se bodo pomerili z Dansko, ki je v svoji skupini pahnila na kolena favorizirane Nizozemce. ''Tulipani'' so na francoskih tleh zaigrali z dvema različnima enajstericama.

Selekcija SPINS se bo potegovala za končno tretje mesto. ''Mali'' finale se bo začel v nedeljo ob 16.15. Glavni pečat mednarodnemu turnirju podaja nogometna tržnica, saj na tribunah mrgoli oglednikov številnih klubov. Po besedah Stefanovića so za usluge Puca, Škerjanca, Jalna Pokorna in Simona Živca resno zanimanje pokazali nekateri nemški drugoligaški klubi, Gregor Režonja pa naj bi padel v oči predstavnikom španskega ''drugokategornika''.

SPINS/SPORTAL

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji