Novice

< nazaj

Z razbijanjem kokosov do svojih pravic

Datum: 25.3.2016
Profesionalni nogometaši na Poljskem so se po tem, ko so jih nekateri klubi zaradi nestrinjanja z določili novih pogodb in posledično odklonitvijo podpisa le teh začeli ustrahovati ter siliti v samostojno treniranje, z domiselno idejo začeli boriti za svoje pravice. Razbijajo kokose.
 
Zadnji in morda najbolj omembe vreden je primer nogometnega kluba Slask Wroclaw, ki je napadalcu Sebinu Plaku kar šest mesecev odrejal kruti 14 urni delovnik, po tem ko je le ta odklonil podpis nove pogodbe z več kot polovico nižjim zneskom. ”Vodstvo kluba je storilo vse, da bi me psihično uničili,” je dejal Plaku.
 
Takšno ravnanje klubov je na Poljskem pogosto in ti klubi so v nogometnih krogih dobili svoje ime, ”Kokosovi klubi”. Poimenovali so jih kar po Danielu ”Kokosu” Kokosinskem, s katerim je leta 2009 nogometni klub Polonia Warsaw ravnal neprimerno, ga ustrahoval in nadlegoval.
 
Kot del kampanje , ki jo je ob teh dogodkih sprožil Poljski sindikat profesionalnih nogometašev PZP, so se v garderobi zbrali igralci drugoligaškega kluba Olimpia Grudziaz in v en glas vzklikali ”razbijmo kokos”, ki so ga nekaj trenutkov za tem raztreščili s kladivom. Drugoligaškim igralcem se je ob tej priložnosti pridružil tudi Lukasz Surma, ki ima za seboj več kot 500 nastopov v prvi poljski ligi.
 
Na tej povezavi si lahko ogledate video, kako so nogometaši v znak protesta razbijali kokose.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji