Novice

< nazaj

Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca

Datum: 30.5.2014
Slovenski nogometaši so že šestič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih, in s katerim želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

V anketi poskušamo zajeti čim večje število profesionalnih igralcev nogometa v Sloveniji. Upamo in verjamemo, da bo anketa klube spodbudila in nudila dodaten motiv za boljše delo, klubom z najslabšimi ocenami pa služila kot resno opozorilo na težave, saj se je v preteklosti že izkazalo, da so bili naši rdeči kartoni predhodnica stečaju in likvidaciji kluba.

Skupna povprečna ocena klubov, v katero so všteta vsa vprašanja in odgovori, se je v primerjavi s preteklim letom zopet znižala, in sicer s 6.39 na 5.54, kar nedvomno ni spodbude vreden podatek. Glede na izboljšavo športne infrastrukture v večini klubov ter vsakoletne prestope slovenskih nogometašev v tuje klube bi se stanje moralo vidno izboljšati, a žal pri nekaterih klubih še vedno ni opaznega in potrebnega napredka. Anonimno anketo za Lestvico druge vrste so nogometaši izpolnili ob zaključku sezone, tako da je stanje o katerem govori lestvica aktualno.


Podrobnejše informacije o glasovanju v sezoni 2013/2014 lahko najdete na tej povezavi, kjer je vključena tudi podrobnejša analiza rezultatov. V prihajajoči sezoni bomo sprotno vnašali vse morebitne spremembe, ki bi lahko vplivale na oceno kluba oziroma barvo kartona, na spletno stran sindikata SPINS pod rubriko Trenutna sezona – Trenutno stanje v klubu.

Ostale novice

Sorodne novice

  • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
    19.10.2016

    Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

    V prihajajočem 14. krogu Prve lige Telekom, se bo v v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, tudi v Sloveniji zgodila že tradicionalna akcija, Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton.

  • ND Gorica izgubila vse tri spore
    30.7.2013

    ND Gorica izgubila vse tri spore

    Miha Mevlja, Miha Gregorič ter Dejan Žigon so se s pomočjo sindikata SPINS tudi uradno rešili iz krempljev ND Gorica ter se že lahko registrirajo za nove klube.

  • Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence
    10.6.2013

    Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence

    Slovenski nogometaši so že petič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih, in s katerim želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

  • Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem
    28.3.2013

    Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem

    V sklopu Strateškega sveta za profesionalni nogomet (PFSC), so se v Bolgariji sestali vsi deležniki evropskega nogometa in enotno podprli dokument, ki govori o zaščiti integritete nogometa in preprečevanju nameščanja rezultatov nogometnih tekem.

  • Prva prava arbitraža v slovenskem športu
    18.3.2013

    Prva prava arbitraža v slovenskem športu

    Slovenski nogometaši, združeni pod okriljem SPINS-a, so, po skoraj desetih letih, končno dočakali neodvisno arbitražo, ki bo nepristansko odločala v sporih med nogometaši in klubi.

Sponzorji