Novice

< nazaj

Pod okriljem SPINS tudi ženske igralke nogometa in nogometni trenerji

Datum: 18.5.2015
V sredo 13. 5. 2015 je bila pred prestižno prireditvijo Nogometna Gala SPINS XI, v Grand hotelu Union v Ljubljani, izvedena tudi redna, deveta, skupščina Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije.
 
Vsebina skupščine je bila vezana predvsem na spremembo statuta SPINS, s katero je sindikat pod svoje okrilje članstva poleg nogometašev registriranih pri Nogometni zvezi Slovenije ali pri katerikoli drugi nacionalni nogometni zvezi, sprejel tudi nogometašice, ki so registrirane pri Nogometni zvezi Slovenije ali pri katerikoli drugi nacionalni nogometni zvezi in trenerje, ki delujejo na področju nogometa. Posledično se je v svoji sestavi, za eno predstavnico ženskih igralk nogometa in dva predstavnika trenerjev, razširil tudi upravni odbor SPINS.  Omenjeni pobudi so prisotni nogometaši podprti soglasno, brez vzdržanega glasu ali glasu proti.
 
Članom skupščine je vodstvo SPINS predstavilo tudi aktualne podrobnosti usklajevalnih sestankov z državnimi inštitucijami, povezanih z izvedbo Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov. Nogometaši so bili seznanjeni s predvidenimi spremembami vsebine zakona, predvsem z načinom obračuna prispevkov v premostitveni sklad in odmikom začetka delovanja le tega, na 1. september 2015.
 
V imenu trenerjev je kasneje na prireditvi spregovoril tudi Bojan Prašnikar, ki je pozdravil odločitev vodstva sindikata in enotno podporo nogometašev. Na vabilo sta se odzvali tudi članici ženske nogometne reprezentance, ki sta se udeležili prireditve in druženja z najboljšimi nogometaši v Sloveniji.
 

Ostale novice

Sorodne novice

  • XIV. SKUPŠČINA SPINS
    18.5.2023

    XIV. SKUPŠČINA SPINS

    14. redna skupščina sindikata SPINS je bila izvedena dne 15. 5. 2023 v Ljubljani, natančneje v hotelu Grand Plaza.

  • Pozitivne spremembe tudi v evropski diviziji FIFPRO
    18.11.2021

    Pozitivne spremembe tudi v evropski diviziji FIFPRO

    Predsednik SPINS, Dejan Stefanović, izbran tudi v izvršni odbor evropske divizije FIFPRO.

  • Pariz gosti generalno skupščino FIFPRO 2021
    16.11.2021

    Pariz gosti generalno skupščino FIFPRO 2021

    Prvič po letu 2019 so se člani skupščine FIFPRO, z upoštevanjem strogih zdravstvenih meril, srečali v Parizu.

  • XIII. skupščina SPINS
    18.11.2020

    XIII. skupščina SPINS

    V skladu s statutom SPINS je bila v ponedeljek 16. 11. 2020 sklicana 13. redna skupščina sindikata, ki pa je bila tokrat volilna. Poleg novih članov in članic upravnega odbora je bil za naslednje mandatno obdobje izvoljen tudi predsednik sindikata.

  • XII. skupščina SPINS
    3.12.2019

    XII. skupščina SPINS

    Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

Sponzorji