Novice

< nazaj

Pokaži nasilju rdeči karton 2011

Datum: 3.11.2011

V 16. krogu 1. slovenske nogometne lige je na prvoligaških igriščih, v okviru evropske akcije boja proti rasizmu ter v organizaciji Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) in Združenja nogometnih klubov 1. SNL (Združenja 1. SNL), odmeval slogan “Pokaži nasilju rdeči karton”.

Slovenski nogometaši so z dvigom rdečih kartonov pred začetkom tekem opozorili na problematiko navijanja v Sloveniji, predvsem v smislu sovraštva, poniževanj, zbadljivk ter tudi rasističnih opazk in nasilja.

Nogometni stadioni morajo postati varno in zgledno okolje za vse generacije slovenskih navijačev. Le na ta način se bo povečalo število navijačev na nogometnih tekmah slovenskih klubov.


Akcija “Pokaži nasilju rdeči karton”, je potekala v duhu spodbujanja k boljšemu in poštenemu navijanju. Nogometaši so poleg dviga rdečih kartonov pred tekmami na problematiko nasilja opozorili tudi s posnetkom izjav kapetanov Olimpije in Maribora, Dalibora Radujka in Marcosa Tavaresa.

Izziva v boju proti preprečevanju nasilja se lahko lotimo le s skupno in skladno akcijo. Tako SPINS in Združenje 1.SNL odločno sporočata, da nasilje ne sodi na nogometna igrišča in ob njih. Vse kršitelje je potrebno strogo kaznovati, brez tolerance.

Ostale novice

Sorodne novice

 • Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno
  19.12.2016

  Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno

  V zadnjih tridesetih letih je angleški sindikat profesionalnih nogometašev PFA zgradil izjemen program družbenokoristnih aktivnosti, v katerem profesionalni nogometaši sodelujejo pri skoraj 40000 aktivnostih letno.

 • Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro
  4.8.2015

  Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro

  Združenje FIFPro je sklenilo tri letno partnerstvo s predstavniki organizacije ”Homeless World Cup”, ki je odgovorna za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu za posameznike oziroma ekipe, ki prihajajo iz družbeno ranljivih skupin.

 • Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”
  22.10.2014

  Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

  Jutri se bodo zaključile akcije v okviru mednarodnega projekta Fare Action Weeks 2014, kjer so bili tradicionalno aktivni tudi slovenski nogometaši.

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  15.10.2014

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  Ob začetku aktivnosti, v okviru mednarodnega projekta FARE Action weeks, smo se o pojavu diskriminacije in nasilja pogovarjali z dvema temnopoltima nogometašema, Jeanom Philippom Mendyjem in Sunnyjem Omoregiem.

 • Skupaj proti diskrimanciji in nasilju
  10.10.2014

  Skupaj proti diskrimanciji in nasilju

  V prihajajočih dveh tednih se bo zgodilo več kot 2000 aktivnosti v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, s ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti.

Sponzorji