Novice

< nazaj

Nov projekt SPINS - najboljša zelenica sezone

Datum: 9.3.2012

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije je s prvim krogom spomladanskega dela 1. slovenske nogometne lige uvedel ocenjevanje “Najboljše zelenice sezone”. Tudi v tem projektu so aktivno vključeni nogometaši, ki so vsekakor najbolj pristojni za podajanje ocene o kvaliteti travnate površine.

Namen akcije je izboljšati igralne pogoje na slovenskih prvoligaških prizoriščih, in sicer na način, da se izpostavi najboljše pripravljene travnike ter nagradi klub oziroma osebe, ki za pripravo igrišč neposredno odgovorne. Hkrati bo temna senca padla na klube, ki tej nalogi niso ravno kos in bodo najslabše ocenjeni. 

Po vsaki končani tekmi 1. SNL  kapetani gostujočega moštva predstavnikom sindikata SPINS podaljo oceno o kakovosti travnate površine. Zelenice ocenjujejo na lestvici od 1 do 5 in sicer tako, da ocena 1 pomeni zelo slabo pripravljeno igrišče,  ocena 2 slabo, ocena 3 dobro pripravljeno igrišče, ocena 4 zelo dobro ter ocena 5 odlično pripravljeno igrišče.

Nagrado za “Najboljšo zelenico sezone” bo SPINS podelil na Nogometni gali SPINS XI v dvorani ljubljanskega hotela Union, v ponedeljek, 14. maja 2012 ob 20. uri.

Lestvica "Najboljša zelenica sezone"

Ostale novice

Sorodne novice

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  19.10.2016

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  V prihajajočem 14. krogu Prve lige Telekom, se bo v v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, tudi v Sloveniji zgodila že tradicionalna akcija, Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton.

 • Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca
  30.5.2014

  Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca

  Slovenski nogometaši so že šestič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih in s katero želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

 • ND Gorica izgubila vse tri spore
  30.7.2013

  ND Gorica izgubila vse tri spore

  Miha Mevlja, Miha Gregorič ter Dejan Žigon so se s pomočjo sindikata SPINS tudi uradno rešili iz krempljev ND Gorica ter se že lahko registrirajo za nove klube.

 • Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence
  10.6.2013

  Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence

  Slovenski nogometaši so že petič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih, in s katerim želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

 • Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem
  28.3.2013

  Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem

  V sklopu Strateškega sveta za profesionalni nogomet (PFSC), so se v Bolgariji sestali vsi deležniki evropskega nogometa in enotno podprli dokument, ki govori o zaščiti integritete nogometa in preprečevanju nameščanja rezultatov nogometnih tekem.

Sponzorji