Novice

< nazaj

Maribor daleč pred vsemi

Datum: 4.11.2011

Slovenski nogometaši so že četrtič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih ter s katero želi sindikat SPINS opozoriti na slabosti in prednosti pri vodenju posameznih klubov.

Zadnja izvedena anketa, ti. »lestvica druge vrste« iz leta 2008 se je izkazala za precej preroško, saj sta tedaj namreč “rdeči karton” prejela kluba, ki ju danes dejansko ni več, in sicer NK Primorje in NK Drava Ptuj. Iz navedenega so lahko slabi anketni rezultati v letošnji sezoni resno opozorilo vsem klubom, ki so prejeli najslabše ocene.

Upamo in verjamemo, da bo anketa za klube spodbuda in ne graja, ter za tiste s pozitivno oceno, le še dodaten motiv za boljše delo.

Skupna povprečna ocena klubov, v katero so všteta vsa vprašanja in odgovori, je nekoliko boljša kot pred tremi sezonami, a nas to ne sme zavesti, saj se je povprečna ocena v treh letih dvignila le za 3%.

Glede na kakovost in rezultate reprezentance v zadnjih treh letih, izboljšavo športne infrastrukture v večini klubov ter vsakoletne prestope slovenskih nogometašev v tuje klube, bi se stanje moralo vidno izboljšati, a žal pri nekaterih klubih še vedno ni opaznega, potrebnega napredka.

Analiza LDV 2011/2012 (.pdf)

 

Ostale novice

Sorodne novice

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  19.10.2016

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  V prihajajočem 14. krogu Prve lige Telekom, se bo v v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, tudi v Sloveniji zgodila že tradicionalna akcija, Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton.

 • Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca
  30.5.2014

  Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca

  Slovenski nogometaši so že šestič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih in s katero želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

 • ND Gorica izgubila vse tri spore
  30.7.2013

  ND Gorica izgubila vse tri spore

  Miha Mevlja, Miha Gregorič ter Dejan Žigon so se s pomočjo sindikata SPINS tudi uradno rešili iz krempljev ND Gorica ter se že lahko registrirajo za nove klube.

 • Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence
  10.6.2013

  Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence

  Slovenski nogometaši so že petič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih, in s katerim želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

 • Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem
  28.3.2013

  Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem

  V sklopu Strateškega sveta za profesionalni nogomet (PFSC), so se v Bolgariji sestali vsi deležniki evropskega nogometa in enotno podprli dokument, ki govori o zaščiti integritete nogometa in preprečevanju nameščanja rezultatov nogometnih tekem.

Sponzorji