Novice

< nazaj

Četrto mesto v Amsterdamu

Datum: 19.7.2010

Slovenski nogometaši brez pogodb, ki so nastopili na mednarodnem turnirju FiFPro na Nizozemskem, so osvojili končno četrto mesto. V boju za bron so morali v nedeljo priznati premoč Italijanom.

Bera slovenskih predstavnikov na turnirju osmerice, ki se je konec minulega tedna potegovala za naslov najboljšega na zdaj že tradicionalni prireditvi Mednarodnega združenja prvoligaških nogometašev (FiFPro), je bila na las podobna tisti njihovih rojakov na svetovnem prvenstvu v JAR.

Izbranci Janija Pateta so najprej ugnali Švico (1:0), nato remizirali s kasnejšo prvakinjo Francijo (0:0 - po rednem delu pa izgubili po strelih z bele točke) ter na koncu v dvoboju za tretje mesto izgubili z Italijo (0:1). Skupina slovenskih nogometašev, ki še ni našla novega delodajalca, je bila najbližje izenačenju v drugem polčasu, ko je Dejan Grabič zapravil enajstmetrovko, s tem pa je tudi splavala po vodi zadnja resnejša priložnost, da bi se na semaforju štadiona v Amsterdamu izpisalo izenačenje. ''Lahko smo zadovoljni s predstavami naše ekipe in opravljenimi pripravami, ki jih je vodil Jani Pate. Ogledniki nekaterih klubov so že pokazali zanimanje za pet naših nogometašev, več pa bo znanega v prihodnjih dneh, po prikazani pa igri bi si vsekakor zaslužili višjo uvrstitev,'' je povedal predsednik sindikata SPINS Dejan Stefanović. Naslov so osvojili ''galski petelini'', ki so v finalu odpravili Špance (2:0), slovenska ekipa pa je po petem, dveh drugih in tretjem mestu prvič tekmovanje FiFPro končala na nehvaležnem četrtem mestu. (SIOL)

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji