Novice

< nazaj

Nova tehnologija v nogometu pred vrati?

Datum: 10.5.2011

Po zadnjih dogodkih v nogometu je zahteva po uvedbi nove tehnologije vse močnejša. Svetovno združenje profesionalnih nogometašev FIFPro je pozdravilo javno predstavitev nove tehnologije, ki bi sodnikom in ostalim udeležencem, omogočila v trenutku podati informacijo ali je žoga prečkala golovo črto ali ne.

Kljub veliki navdušenosti pa ostaja FIFA previdna in noče prehitevati dogodkov, saj se o tej tehnologiji ne bo možno odločati pred mesecem marcem leta 2013.

Pozivi za novo tehnologijo so v zadnjih dneh postali vse glasnejši tudi v Angliji, predvsem po tekmi med Chelsea in Tottenhamom. Tokrat so podrobne video analize po tekmi pokazale, da žoga po strelu Franka Lamparda ni v celoti prečkala golove črte, saj jo je vratar Spursov Gomes zaustavil na golovi črti, a zadetek in zmaga kljub temu ostajata pri Chelsea.

Vsekakor je bila omenjena situacija pretežka, da bi v tistem trenutku kdorkoli lahko presodil v eno ali drugo korist, in prav zato je ta novost še kako pomembna za razvoj nogometa.

Predsednik FIFA Sepp Blatter je končno prepričan, da je uvedba določenih tehnologij v nogomet nujna, a bo implementirana le v primeru, če bo delovala brez napak.

V primeru, da bi nova tehnologija delovala že več desetletij bi Slovenija imela skalp Italije že davnega leta 1994, ko sodnik ni priznal gola Darka Milaniča.

SPINS
Foto: arhiv

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji