Novice

< nazaj

Jubilejno skupščino, ob 50 obletnici FIFPro, gostil Amsterdam

Datum: 13.12.2015
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro, je tako kot vsako leto, tudi letos ob zaključku leta organiziralo redno letno skupščino, ki jo obišče preko 150 delegatov, predstavnikov več kot 60 držav sveta. Tokratni dogodek je bil nekaj posebnega, saj FIFPro v letošnjem letu praznuje 50 obletnico svojega obstoja. Prav zato so večdnevni dogodek organizirali v Amsterdamu na Nizozemskem, kjer je sedež te organizacije. 
 
Vsebinsko bogat dvodnevni program, je bil poleg za skupščino obveznih vsebin, povezanih z delovanjem FIFPro, usmerjen predvsem v predstavitve trenutno najbolj aktualnih tematik na področju nogometa. Tako so bile poleg vsebinskih in finančnih poročil predstavljene tudi aktivnosti na področju transfernega sistema in vsebine povezane s pritožbo, ki jo je na Evropsko komisijo vložil FIFPro; pa z novimi komunikacijski prijemi, s pomočjo katerih bo FIFPro še okrepil svojo podobo v javnosti ter spodbudil mlajše generacije nogometašev k solidarnosti in večji podpori pri zagovarjanju osnovnih pravic profesionalnih nogometašev; nacionalno neodvisno arbitražo; izobraževalnimi programi; sistemom poročanja o delovanju sindikatov MDAS; aktivnostmi svetovnega sindikata športnikov ”UNI World Athletes”; aktivnostmi na področju ženskega nogometa in združevanja profesionalnih nogometašic v sindikate; raziskavami na področju zdravja profesionalnih nogometašev, itn.
 
Dvodnevnemu programu skupščine bo v okviru naznanitve 50 let delovanja FIFPro, v začetku tedna sledila konferenca na temo športnega prava, kjer bodo poleg držav članic FIFPro, prisotni najbolj ugledni predavatelji in gostje omenjenega področja, ki so s svojimi zgodbami tako ali drugače zaznamovali zgodovino nogometa ter športa nasploh. Predstavnikom sindikata SPINS se bodo na omenjem dogodku pridružili gostje iz Slovenije, med katerimi bo tudi eden najbolj prepoznavnih in spoštovanih pravnih strokovnjakov, dr. Marko Ilešič, sodnik sodišča Evropske unije v Luksemburgu.

Ostale novice

Sorodne novice

 • ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava
  28.1.2020

  ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava

  Zgodovinski zaključki prvega globalnega foruma o dostojnem delu v športu Mednarodne organizacije dela (ILO) so pokazali, da morajo imeti športniki zaščitene svoje temeljne delovne pravice in pravice do sindikalnega združevanja in zastopanja.

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

 • Raziskava ”At The Limit”
  3.9.2019

  Raziskava ”At The Limit”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO objavilo izsledke raziskave ”At The Limit".

Sponzorji