Novice

< nazaj

Obvestilo članom SPINS

Datum: 21.8.2015
V zadnjem obdboju smo zaradi neurejenih razmer v nekaterih nogometnih klubih, ki nastopajo ali so nastopali v 1. SNL, na sedež Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), prejeli povečano število klicev in prošenj, predvsem s strani nogometašev, ki se do nastalih sporov zaradi različnih razlogov niso pravočasno včlanili v sindikat.
 
Zato bi radi ponovno opozorili, da naj v prihodnje vsi nogometaši, ki nastopajo v 1. ali 2. SNL upoštevajo Pravilnik o pravni pomoči SPINS, ki v 9. členu govori:
 
- pravico do pravnega varstva in pravne pomoči vsak član sindikata, ki je bil najmanj 6 (šest) mesecev pred nastopom primera, ki zahteva pravno pomoč, član sindikata in redno plačuje članarino;
- pod enakimi pogoji imajo pravico do pravne pomoči tudi člani po koncu nogometne poklicne poti in člani, ki so začasno brezposelni.
- v primeru stavke ali druge oblike protesta, ki jo organizira in vodi organizacija sindikata, ima pravico do pravne pomoči vsak član sindikata, ne glede na čas trajanja članstva.


Besedilo Pravilnika o pravni pomoči si lahko v celoti ogledate na tej povezavi.
 
Predstavniki Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) bodo v prihajajočih tednih, v okviru svojih aktivnosti, začeli z rednimi polletnimi sestanki z nogometaši, v vseh slovenskih prvoligaških in drugoligaških klubih.
 
Vsebina srečanj z nogometaši se bo navezovala predvsem na področja pričakovanih sistemskih sprememb statusa profesionalnih nogometašev; tehničnih in izvedbenih sprememb Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov; novega študijskega in šolskega leta ter posledično možnosti koriščenja strokovne pomoči pri nemotenem nadaljevanju ali izvedbi izboraževalnega procesa; pridobivanju novih članov in informiranju članov o ugodnostih, ki jih članstvo v sindikatu prinaša.
 

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji