Novice

< nazaj

Nogometaši obiskali dom Malči Beličeve

Datum: 10.5.2013
Sindikat profesionalnih igralcev nogometa (SPINS) je v sodelovanju z nogometnima kluboma NK Olimpija Ljubljana, ki ga je predstavljal mladi nogometaš Anže Zorc, in NK Domžale z Darkom Zecem, obiskal otroke in mladostnike v Mladinskem domu Malči Beličeve v Ljubljani. Nogometaša sta mladim predala kar 30 nogometnih žog.
 
Goste je sprejel predstavnik doma, gospod Pavel Šinkovec, ki je v nagovoru v imenu ravnateljice doma, gospe Olge Rupnik-Krže, pozdravil vse prisotne in se jim zahvalil za to pozitivno akcijo. Projekt je sicer potekal v sklopu družbeno koristnih akcij, ki jih SPINS izvaja celo leto, saj so nogometaši z drobnimi pozornostmi želeli razveseliti otroke nogometne ekipe doma Malči Beličeve, ki se junija odpravljajo na Poljsko.  Udeležili se bodo namreč svetovnega prvenstva v okviru projekta “Hope for Euro”, ki je namenjen otrokom in mladostnikom, ki živijo v mladinskih domovih in drugih ustanovah, podobnih domu Malči Beličeve. Kot edini slovenski predstavniki so že lani sodelovali na neuradnem evropskem pokalu, kjer so tako v družabnem kot v tekmovalnem smislu na organizatorja in ostale udeležence zapustili pozitiven vtis, zato so bili letos ponovno vabljeni k sodelovanju.
 
SPINS se je akciji pridružil, saj ta predstavlja nogomet in mlade spodbuja k razvijanju svojih potencialov in športnemu udejstvovanju. Za mladostnike je t. i. “nogometni vikend” še posebnega pomena, saj potovanje v tujino predstavlja edinstveno izkušnjo ob sklepanju novih poznanstev in druženju z ostalimi vrstniki iz Evrope in drugih delov sveta. Odziv otrok na obisk je bil izredno pozitiven, zato upamo, da bodo nove žoge pripomogle k novi odlični nogometni uvrstitvi.
 

Za sodelovanje na akciji se je sindikatoma SPINS in SŠS uradno zahvalila tudi ravnateljica doma Malči Beličeve, gospa Olga Rupnik-Krže.

Ostale novice

Sorodne novice

  • Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno
    19.12.2016

    Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno

    V zadnjih tridesetih letih je angleški sindikat profesionalnih nogometašev PFA zgradil izjemen program družbenokoristnih aktivnosti, v katerem profesionalni nogometaši sodelujejo pri skoraj 40000 aktivnostih letno.

  • Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro
    4.8.2015

    Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro

    Združenje FIFPro je sklenilo tri letno partnerstvo s predstavniki organizacije ”Homeless World Cup”, ki je odgovorna za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu za posameznike oziroma ekipe, ki prihajajo iz družbeno ranljivih skupin.

  • Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”
    22.10.2014

    Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

    Jutri se bodo zaključile akcije v okviru mednarodnega projekta Fare Action Weeks 2014, kjer so bili tradicionalno aktivni tudi slovenski nogometaši.

  • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
    15.10.2014

    Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

    Ob začetku aktivnosti, v okviru mednarodnega projekta FARE Action weeks, smo se o pojavu diskriminacije in nasilja pogovarjali z dvema temnopoltima nogometašema, Jeanom Philippom Mendyjem in Sunnyjem Omoregiem.

  • Skupaj proti diskrimanciji in nasilju
    10.10.2014

    Skupaj proti diskrimanciji in nasilju

    V prihajajočih dveh tednih se bo zgodilo več kot 2000 aktivnosti v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, s ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti.

Sponzorji