Novice

< nazaj

Kako izvesti uspešno stavko?

Datum: 8.11.2011

Predsednik španskega sindikata profesionalnih nogometašev (AFE), Luis Rubiales, je na kongresu svetovnega združenja nogometnih sindikatov, FIFPro, v Tel Avivu, predstavil vse aktivnosti, ki so jih v Španiji izvedli ob napovedi stavke pred začetkom letošnje tekmovalne sezone ter predavanje začinil z navdušujočim video posnetkom.

Naj spomnimo, da je Španski sindikat nogometašev AFE na novinarski konferenci, ob prisotnosti več kot 110 nogometašev prve in druge španske lige, združenju španskih klubov napovedal stavko zaradi nezmožnosti sklenitve nove kolektivne pogodbe in izpolnitve dolgov do igralcev. Stavki so podprli vsi nogometaši v Španiji, med katerimi najdemo največje zvezdnike svetovnega nogometa, nekateri izmed njih pa so se na navedeni novinarski konferenci tudi javno izpostavili.

Z organizirano stavko je španski sindikat dosegel dogovor s klubi, da le-ti zagotovijo (z bančnimi garancijami in drugimi instrumenti zavarovanja) izplačilo več kot 50 milijonov evrov zaostalih obveznosti do približno 200 nogometašev. Dosežen je bil tudi dogovor, da bo lahko v prihodnosti vsak nogometaš, ne glede na pogodbeno odškodnino (ki je v Španiji navadno mnogokratnik vrednosti celotne pogodbe), takoj prekinil svojo pogodbo s klubom in prestopil v nov klub, če mu bo trenutni klub dolgoval več kot tri mesečne plače.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji