Novice

< nazaj

NK Triglav Kranj in ND Gorica z rdečim kartonom v novo sezono

Datum: 21.11.2013
Stanje v nogometnih klubih 1. SNL, je trenutno po besedah nogometašev dokaj urejeno. Večina klubov pravočasno izpolnjuje pogodbene obveznosti do nogometašev, tako da ti lahko nemoteno trenirajo in tekmujejo za svoj klub.
 
V osmih od desetih klubov, kolikor jih nastopa v 1. SNL, so trenutno razmere urejene tako z vidika komunikacije med igralci in vodstvom kluba kot pravočasnim izplačevanjem finančnih obveznosti do nogometašev.
 
V preteklih mesecih smo bili sicer lahko priča nekaj internim sporom v NK Krka Novo mesto,  ki pa so se v obojestransko korist končali sporazumno.
 
Svojo zgodbo govori ND Gorica. Posledice finančnih težav, ki so nastale še v lanski sezoni, se kljub novemu vodstvu, kažejo tudi v prvih mesecih letošnje. Igralcem trenutno dolgujejo dve plači, medtem ko nekaterim še delež plač preteklih mesecev. Omeniti je potrebno osamitev oziroma diskriminacijo petih italjanskih nogometašev, ki trenirajo ločeno oziroma individualno. Za konec, pa ne smemo tudi pozabiti primera Kravanja, ki še vedno ni dobil sodnega epiloga. Klub namreč zavrača odgovornost za neupravičeno prekinjeno pogodbo in hkrati ne želi poravnati obveznosti do igralca.
 
V negativni luči moramo vsekakor izpostaviti tudi NK Triglav iz Kranja, ki kljub izredno nizkim prihodkom igralcev, ni uspel zagotovili sredstev za izplačilo le teh, kar je v zadnjem tednu pripeljalo celo do upora oziroma stavke nogometašev. Enotnost ekipe je prepričala vodstvo, da jim je obljubilo izplačilo večjega dela zapadlih obveznosti do 30. 11. 2014. Ob tem je potrebno povedati, da je vodstvo kluba trem nogometašem (Pokorn, Stojnić, Bubanja) brez pojasnjenega razloga enostransko prekinilo pogodbo oziroma dogovor o igranju nogometa za njihov klub.
 
Želimo si, da bi takšno stanje, kot smo mu priča v osmih klubih, kjer so razmere urejene, držalo do konca sezone ter da bi se poravnale vse zapadle finančne obveznosti do igralcev Triglava in Gorice.
 
Trenutno stanje lestvice druge vrste, si lahko ogledate TUKAJ.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji