Novice

< nazaj

Nogometaši bodo odslej lahko študirali tudi na Cipru

Datum: 9.3.2017
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro in Univerza v Nikoziji (UNIC, Ciper) sta s podpisom pogodbe o sodelovanju, več kot 1000 nogometašem s celega sveta omogočila študij na dodiplomskem programu športnega menedžmenta (BBA) in podiplomskem programu poslovne administracije (MBA). Petletno sodelovanje s cipersko univerzo nudi širok nabor ugodnosti, ki jih bodo deležni v izobraževanje vključeni športniki, nogometaši. Slednji bodo namreč lahko kandidirali za sofinanciranje plačila šolnine v celoti ali v določenem deležu, odvisno od njihovega statusa in izpolnjevanja kriterijev, ki jih te "štipendije" predvidevajo.
 
Programi, ki bodo tako kot študij na UCN Denmark, potekali v celoti na daljavo, so kot že omenjeno namenjeni zgolj nogometašem s celega sveta in bodo vsebinsko prilagojeni tej ciljni skupini. ”Izredno smo zadovoljni z dogovorom, ki smo ga podpisali z univerzo iz Nikozoje. Izobrazba je danes izrednega pomena za vsakega profesionalnega športnika. FIFPro in države članice, spodbujajo nogometaše k formalnemu izobraževanju, saj si brez tega življenja po končani športni karieri skoraj ne moremo več predstavljati,” pravi direktorica izobraževanja pri FIFPro, Frederique Winia.
 
FIFPro je s pobudo o formalni izobrazbi športnikov začel že leta 2011, ko so sklenili dogovor z dansko univerzo UCN Denmark. Prvi diplomanti tega programa so prejeli diplome v letu 2015. Med tistimi, ki so študij na Danskem že zaključili so tudi štirje Slovenci, in sicer Suad Fileković, Vid Kavtičnik, Davor Škerjanc in Sebastjan Komel. ”Dobro sodelovanje z UCN Denmark želimo ohraniti in ga v prihodnje celo nadgraditi, smo pa seveda omejeni pri številu kandidatov, ki jih vsako leto sprejme univerza. Zato je dogovor z UNIC, ki bo omogočila študij večjemu številu študentov s celega sveta, še toliko bolj pomemben,” je še poudarila Winia.
 
Več informacij o programih na UNIC lahko najdete na www.unic.ac.cy/fifpro.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji