Novice

< nazaj

Ekskluzivno: zvezdniki o življenju profesionalnega nogometaša

Datum: 7.5.2018
Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Harry Kane, Leonardo Bonucci in Lieke Martens so svetovenmu združenju nogometnih sindikatov FIFPro zaupali podrobnosti o življenju profesionalnega nogometaša in v en glas poudarili, da prav vsi nogometaši vsaj enkrat v svoji karieri potrebujejo strokovno pomoč in podporo, ki jo lahko nudi le primerno usposobljeno in izobraženo osebje.
 
Branilec nogometnega klube AC Milan in reprezentant Italije, Bonucci je dejal: "Naš cilj je pomagati tistim manj srečnim oziromka tistim, ki pomoč potrebujejo."
 
Na dejstvo, da večina igralcev nastopa v negotovih, slabo plačanih pogojih, kar je  nazorno pokazala tudi raziskava FIFPro iz leta 2016, ki je zajela vzorec skoraj 14.000 profesionalcev, je zvezdnik Real Madrida Ronaldo dodal: »Sindikat lahko resnično pomaga tistim igralcem, ki v svoji karieri ne dobijo tistega, kar si želijo. "Svetovno združenje nogometnih sidnikatov FIFPro ponuja nogometašem prilagojene storitve, kot so nasveti za pravno svetovanje in načrtovanje poklicne poti, prek globalne mreže 63 povezanih sindikatov. Tudi SPINS je v zadnjih letih začel aktivno razvijati programe »celostnega razvoja športnikov / nogometašev«, ki so skupek mnogih dejavnosti (izobraževanje, strokovno usposabljanje, izpopolnjevanje; razvoj osebnosti na športnih površinah in izven njih; prehod v obdobje po končani športni karieri; finančno svetovanje in opismenjevanje; veščine komuniciranja; pomoč in nasveti psihologov; usmerjanje in pomoč pri iskanju zaposlitve; izdelava osebne blagovne znamke/ itn.) in jih pod tem naslovom, v okviru svojih dejavnosti, najpogosteje izvajajo sindikati na področju športa ali združenja športnikov na narodni ravni.
 
Osnovna celica delovanja programov celostnega razvoja športnikov so tako imenovani »Usmerjevalci osebnega razvoja športnika« (angl.: Player Development Manager), ki 24/7 ”sledijo” športniku, skrbijo za njegovo dobro počutje, mu pomagajo pri pomembnih odločitvah, ga usmerjajo, mu svetujejo, ali morda z njim sklenejo prijateljsko vez. Športniku poleg osebne rasti in urejenega zasebnega življenja to največkrat prinese tudi boljše športne rezultate.
 
Ta film je bil javnosti predstavljen 1. maja 2018, tako da sovpada z mednarodnim dnevom delavcev. Nogometaši so tudi delavci.

Ostale novice

 • SREČNO 2019
  3.1.2019

  SREČNO 2019

  Želimo vam srečno in uspešno leto 2019.

 • Konstitutivna seja arbitraže NZS
  20.12.2018

  Konstitutivna seja arbitraže NZS

  V ponedeljek so se na konstitutivni seji zbrali člani Arbitraže NZS, ki bo v prihodnje pristojna za reševanje sporov iz pogodbenega razmerja v nogometu.

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

 • Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS
  23.10.2018

  Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

  Danes se je vodstvo Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović in eden izmed štirih podpredsednikov Franci Zavrl, udeležilo delovnega sestanka na sedežu sindikata SPINS, z namenom potrditve smernic sodelovanja v prihodnjih nekaj mesecih.

 • Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”
  18.10.2018

  Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”

  Branilec Juventusa in italijanske nogometne reprezentance Giorgio Chiellini podpira kampanjo "Mind the Gap".

Sorodne novice

Sponzorji