Novice

< nazaj

Za primer trajne nesposobnosti igranja nogometa zavarovana tudi ženska A-nogometna reprezentanca

Datum: 11.1.2021
Sindikat SPINS je v partnerstvu z zavarovalno posredniško družbo Krik Aksum d.o.o. in družbo Price Forbes & Partners limited (Lloyd’s brokers) iz Londona, ob nogometaših 1. SNL, zavarovanje za trajno nezmožnost opravljanja poklica omogočil tudi članicam slovenske A-nogometne reprezentance. Namen produkta je 24 urna zaščita zavarovane osebe, za primer telesne poškodbe ali bolezni, ki povzroči trajno fizično nezmožnost poklicnega igranja nogometa.
 
Spomnimo, da sindikat SPINS sicer v celoti podpira reprezentantke pri prizadevanjih za izboljšanje pogojev pri nastopanju za reprezentanco, ki potekajo v dialogu z NZS. Prvo srečanje nogometašic z vodstvom NZS, bo zaradi ukrepov, ki so posledica pandemije virusa Covid-19 in želje reprezentatk, da se ga udeležijo v kar največjem številu, potekalo jutri preko videokonference.
 
V sindikatu SPINS sledimo mednarodnim smernicam, saj si že nekaj let aktivno prizadevamo izboljšati statusne pravice nogometašic v Sloveniji. S predstavnicama v upravnem odboru sindikata, si skupaj z deležniki v nogometu želimo izenačitve statusnih pravic in pogojev nastopanja za državno reprezentanco ter izboljšanje splošne obravnave in dojemanja ženskega nogometa v Sloveniji. Na mednarodni ravni se vzpostavljajo novi standardi zaposlovanja in zaščite pravic nogometašic, s skupnim ciljem zaščite in napredka ženskega nogometa. Medtem, ko se omenjeni standardi že uporabljajo za nogometaše, analize raziskav dokazujejo, da so še posebej pomembni za ženski nogomet, v trenutnih okoliščinah, ko se je življenje podredilo ukrepom zaradi pandemije virusa covid-19 pa so celo nujni.
 
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO pozdravlja prizadevanja nogometašic in nogometnih sindikatov, ki jih zastopajo in podpirajo pri iskanju rešitev za razvoj ženskega nogometa. Tudi svetovna nogometna zveza FIFA, njene konfederacije ter nacionalna združenja, so sprejeli strategijo ukrepov za razvoj ženskega nogometa in zaščito statusnih pravic nogometašic. 
 

Ostale novice

Sorodne novice

 • FIFA z novo reformo do večje zaščite nogometašic
  23.11.2020

  FIFA z novo reformo do večje zaščite nogometašic

  Svetovna nogometna zveza FIFA bo uvedla nove predpise za zaščito pravic igralk, vključno z obveznim porodniškim dopustom, je pretekli četrtek sporočilo vodstvo te organizacije.

 • Do kdaj bodo ženske v Sloveniji diskriminirane pri nastopih za državno nogometno reprezentanco?
  20.11.2020

  Do kdaj bodo ženske v Sloveniji diskriminirane pri nastopih za državno nogometno reprezentanco?

  Kot smo pisali pred dnevi, je skupščina sindikata SPINS, na svoji 13. redni seji prvič podrobneje obravnavala problematiko in iskanje rešitev za članice A nogometne reprezentance ter nadaljnjega razvoja ženskega nogometa v Sloveniji.

 • Skupščina podprla predloge ukrepov za pomoč športu
  19.11.2020

  Skupščina podprla predloge ukrepov za pomoč športu

  Skupščina sindikata SPINS je na svoji 13. redni seji soglasno podprla in potrdila vsebino predloga za oprostitev plačila davka od dohodkov pravnih oseb za sponzorja in prejemnika sponzorstva v športu

 • XIII. skupščina SPINS
  18.11.2020

  XIII. skupščina SPINS

  V skladu s statutom SPINS je bila v ponedeljek 16. 11. 2020 sklicana 13. redna skupščina sindikata, ki pa je bila tokrat volilna. Poleg novih članov in članic upravnega odbora je bil za naslednje mandatno obdobje izvoljen tudi predsednik sindikata.

 • Porast plačilne nediscipline klubov v letošnjem letu
  23.10.2020

  Porast plačilne nediscipline klubov v letošnjem letu

  V letošnjem koledarskem letu sindikat SPINS zaznava porast neizpolnjevanja pogodbeno dogovorjenih obveznosti, predvsem pri tistih klubih 1. SNL, ki so bili tudi zaradi posledic pandemije Covid-19, primorani sporazumno prekiniti pogodbe in se z igralci do

Sponzorji