Novice

< nazaj

XII. skupščina SPINS

Datum: 3.12.2019
V skladu s statutom SPINS je v ponedeljek 2. 12. 2019, predsednik sindikata Dejan Stefanović, sklical XII. redno skupščino sindikata. Skupščine se je udeležilo 33 predstavnikov nogometašev in trenerjev 1. ter 2. slovenske nogometne lige. 
 
Na sedežu sindikata SPINS in Zveze svobodnih sindikatov Slovenije je skupščina odločala o izjemno pomembnih vsebinah povezanih s pravnim statusom slovenskih trenerjev, razvojem statusnih pravic nogometašev in potrdila spremembe statuta sindikata, ki zdaj omogoča včlanjevanje ter sindikalno organiziranje trenerjem in vsem ostalim strokovnim delavcem v slovenskem nogometu.
 
Skupščino je z uvodnim pozdravom prisotnih otvoril predsednik sindikata Dejan Stefanović. Poseben pozdrav je namenil številčni udeležbi predstavnikov trenerjev 1. in 2. SNL, še posebej Bojanu Prašnikarju, Oliverju Bogatinovu in Matjažu Jakopiču, predstavniku ZNTS, ki so bili poleg dr. Zdenka Verdenika ter Simona Rožmana, kot člani delovne skupine močno vpeti v nastanek predloga standardne pogodbe za trenerje.
 
Po dnevnem redu je bil izvoljen nov Upravni odbor SPINS za sezono 2019/2020, kjer sta po novem statutu, poleg 10 nogometašev in njihovih namestnikov 1. SNL, dve mesti pripadli predstavnicam ženskega nogometa in dve mesti trenerjem. Prisotni so se v nadaljevanju opredeljevali do pomembnih vprašanj glede pravic članov, med drugim so potrdili predlog standardne pogodbe za poklicne trenerje in izhodišča za kolektivno pogodbo ter se strinjali z uvodbo prvega zavarovanja za primer trajne nesposobnosti za igranje nogometa, ki ga bodo deležni nogometaši v okviru članstva v sindikatu.
 
 

Ostale novice

Sorodne novice

 • XIII. skupščina SPINS
  18.11.2020

  XIII. skupščina SPINS

  V skladu s statutom SPINS je bila v ponedeljek 16. 11. 2020 sklicana 13. redna skupščina sindikata, ki pa je bila tokrat volilna. Poleg novih članov in članic upravnega odbora je bil za naslednje mandatno obdobje izvoljen tudi predsednik sindikata.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • Izredna skupščina Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro
  20.6.2019

  Izredna skupščina Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro

  Na izredni generalni skupščini organizacije FIFPro je prisotnih 65 držav, predstavnikov nogometnih sindikatov, članov omenjene organizacije. Povod za sklic izredne skupščine so aktualne interne vsebine, o katerih mora odločati skupščina organizac

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

Sponzorji