Novice

< nazaj

Najboljši nogometaši pretekle sezone na svetu so ...

Datum: 17.12.2020
Podelitev nagrad najboljšim nogometašem sveta v letu 2020 (sezona 2019/2020) je zaradi ukrepov, ki so posledica pandemije virusa Covid-19 tokrat potekala virtualno.  Že šestnajsto leto zapored pod okriljem Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO in Svetovne nogometne zveze FIFA, ki je del te prestižne podelitve priznanj od leta 2009.
 
Pri izboru najboljših nogometašev pretekle sezone prevladujejo igralci Liverpoola in Bayern Münchena.  Skuapaj imata v ekipi najboljših nogometašev sveta kar sedem igralcev. Med njimi so štirje nogometaši, ki so z Bayernom osvojili letošnjo evropsko ligo prvakov: Alphonso Davies, Robert Lewandowski, Joshua Kimmich in Thiago Alcántara.
 
Po zmagi v ligi prvakov se je Alcántara iz Bayerna preselil v Liverpool. Trije njegovi novi soigralci so tudi bili izbrani med najboljših enajst WORLD11: Trent Alexander-Arnold, Alisson Becker in Virgil van Dijk.
 
Sicer pa v letošnjem letu najboljšo enajsterico sezone na svetu sestavlja kar šest igralcev, ki so prvič izbrani v moštvo: Thiago Alcantara, Alexander-Arnold, Alphonso Davies, Robertt Lewandowski, Joshua Kimmich in Kevin De Bruyne. Slovenski vratar Jan Oblak je v svoji kategoriji zasedel tretje mesto, za zmagovalcem Beckerjem in nemškim vratarjem Neuerjem. Absolutna rekorderja po izborih sta Ronaldo in Messi, saj sta bila med najboljšimi že štirinajstič po vrsti. Na tretjem mestu je Ramos, ki je bil med najbolše izbran enajstkrat.
 
Nogometaši so izbrali najboljšo enajsterico sveta za sezono 2019/2020, FIFA FIFPRO World11 2020:
 
VRATAR
- Alisson Becker (Liverpool, Brazilija)
 
OBRAMBNI IGRALCI
- Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC, Anglija)
- Alphonso Davies (FC Bayern Munich, Kanada)
- Virgil van Dijk (Liverpool FC, Nizozemska)
- Sergio Ramos (Real Madrid, Španija)

VEZISTI
- Thiago Alcántara (Liverpool FC/FC Bayern Munich, Španija)
- Kevin De Bruyne (Manchester City, Belgija)
- Joshua Kimmich (FC Bayern Munich, Nemčija)
 
NAPADALCI
- Robert Lewandowski (FC Bayern Munich, Poljska)
- Lionel Messi (FC Barcelona, Argentina)
- Cristiano Ronaldo (Juventus, Portugalska)

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji