Novice

< nazaj

Znana je najboljša moška enajsterica sveta FIFA FIFPRO WORLD11 2019

Datum: 23.9.2019
Podelitev nagrad najboljšim nogometašem sveta v letu 2019 je potekala danes v milanski Scali, že petnajsto leto zapored pod okriljem Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO in Svetovne nogometne zveze FIFA, ki je del te prestižne podelitve priznanj od leta 2009.
 
Virgil van Dijk je eden od dveh Liverpoolovih in eden od treh nizozemskih igralcev, ki so bili izbrani v najboljšo enajsterico sveta. Van Dijk je imel zvezdniško sezono, z Liverpoolom je osvojil ligo prvakov in se z Nizozemsko uvrstil v finale lige narodov. Nizozemskemu branilcu se pridružuje moštveni kolega Alisson Becker, ki je Braziliji pomagal pri osvojitvi naslova Copa America. Becker in Van Dijk sta dva od štirih debitantov, skupaj s Frenkijem de Jongom in Matthijsom de Ligtom. Ta dva Nizozemca in nekdanja soigralca iz Ajaxa sta prav člana najboljše enajsterice sveta, ki sta igrala za moštvo, ki ne spada v velikih pet lig (Anglija, Francija, Nemčija, Italija in Španija). Po odlični lanski sezoni sta oba zamenjala sredini, in sicer se je De Ligt pridružil Juventusu, De Jong pa Barceloni. Absolutna rekorderja sta vsekakor Ronaldo in Messi, ki so ju kolegi med najboljših enajst izbrali že trinajstič zapored. Največ glasov med vsemi je zbral Lionel Messi (19.381), sledita pa mu mu Van Dijk (17.085) in Ronaldo pa tretji (16.943).
 
Pri glasovanju za najboljšo enajsterico FIFA FIFPro World11 2019 je tudi tokrat sodelovalo nekaj več kot 23.000 profesionalnih nogometašev iz 68 držav sveta, med njimi preko 500 nogometašev v Sloveniji, članov SPINS.  
 
Nogometaši so odločili, da najboljšo enajsterico sveta za leto 2019, FIFA FIFPRO World11 2019, sestavljajo:
 
VRATAR
-        Alisson Becker (Brazilija, Liverpool)
 
OBRAMBNI IGRALCI
-        Virgil van Dijk (Nizozemska, Liverpool)
-        Matthijs de Ligt (Nizozemska, Ajax / trenutno Juventus) 
-        Marcelo (Brazilija, Real Madrid)
-        Sergio Ramos (Španija, Real Madrid)
 
VEZISTI
-        Eden Hazard (Belgija, Chelsea / trenutno Real Madrid) 
-        Frenkie de Jong (Nizozemska, Ajax / trenutno Barcelona) 
-        Luka Modrić (Hrvaška, Real Madrid)
 
NAPADALCI
-        Kylian Mbappe (Francija, Pariz Saint-Germain)
-        Lionel Messi (Argentina, Barcelona) 
-        Cristiano Ronaldo (Portugalska, Juventus)
    

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji