Novice

< nazaj

Športniki zopet izključeni

Datum: 27.9.2012

Spoštovani, 

Sindikat športnikov Slovenije in slovenski športniki se v popolnosti distanciramo od volitev športnikov za člana Sveta Fundacije za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji, saj športniki ne moremo predlagati športnikov, niti jih na kakršen koli način izvoliti (javni poziv).

Športnike v Svet fundacije predlagajo in volijo nacionalne panožne športne zveze, ne pa slovenski športniki.

V informacijo naj navedemo, da slovenski športni sindikati od svoje ustanovitve dalje, za številne humanitarne in človekoljubne aktivnosti, programe socialne narave ter za izobraževanje športnikov, še niso prejeli nobenih sredstev, tako s strani države ali Fundacije z Šport RS, kot tudi ne od Olimpijskega komiteja Slovenije. 

Glede na predlog meril za razdeljevanje sredstev Fundacije za šport, je več kot očitno, da bodo slovenski športniki zopet prikrajšani za programe pomoči, ki jo nujno potrebujejo (pomoč pri študiju na daljavo, preprečevanje nameščanja tekem, aktivni politiki zaposlovanja, informiranju o njihovih pravicah, promociji športnikov, iskanju nove zaposlitve, socialni pomoči in drugih projektih).

Zgoraj navedeno je v popolnem nasprotju s pojasnili generalnega direktorja Draga Balenta, ki jih navajal predstavnikom SŠS v zadnjih nekaj mesecih.

Športni pozdrav

Dejan Stefanović

Predsednik SŠS

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji