Novice

< nazaj

Slovenci navdušili agente in klube, Grki zmagovalci

Datum: 10.7.2011

Na prvem turnirju za vzhodno Evropo, FIFPro Tournament Eastern Europe 2011, v Solunu so Slovenci na stadionu FC Arisa navdušili več kot 50 agentov ter predstavnikov klubov, a za osvojitev naslova jim je zmanjkalo časa in predvsem sreče.

V prvi tekmi so se Grki večji del tekme, ki je trajala dvakrat 25 minut, zgolj branili in le sreči se morajo zahvaliti, da je mreža ostala nedotaknjena. Razigrani Zeljkovič, Žinko, Ogrič in Grabič so navdušili s kombinatoriko in res izvirnimi akcijami. Veselje je Zeljkoviču dvakrat v prvem in enkrat v drugem polčasu preprečil grški vratar. Grabič pa je bil prav tako kot Ogrič blizu zadetka v drugem polčasu. Vratar Botonjič je opozoril nase v redkih prekinitvah, kjer nasprotniku ni dopustil do žoge v svojem kazenskem prostoru. Žal pa je bilo 50 minut premalo, da bi oglednike, ki so si pridno beležili številke Slovencev nagradili še z golom.

Zaradi t.i. triangolo turnirja so Slovenci po zgolj 10 minutnem odmoru pričakali spočite Bolgare, ki prav tako ob navdahnjenih Slovencih niso prišli do izraza in so svoje priložnosti iskali predvsem v protinapadih. Predložek Bolgarov je v prsa zadel Lundra, a Grški sodnik je menil drugače in dosodil enajst metrovko Bulgarom. Božjak, ki se je znašel v beležnici španskih oglednikov, je bil prekratek in gol je odločil zmagovalca. Pritisk Slovencev je bil predvsem po levi strani preko Grabusa in kasneje Panikvarja skozi celotno srečanje velik, a sta bila dvakrat Kosmač in dvakrat Špelič neupešna oziroma je žoga na poti proti golu zadela bolgarske branilce.

Slovenija : Grčija 0:0 (0:0)
Postava SPINS: Botonjić, Selimović, Ćoralić, Lazić, Grabus, Žinko, Ogrič, Grabić, Zeljković, Božič, Kosmač

Slovenija : Bolgarija 0:1 (0:0)
Postava SPINS: Božjak, Božič, Pahor, Lunder, Grabus (Panikvar), Grabić (Ogrić), Selimović, Zeljković, Žinko (Alagić), Spelič, Kosmač

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji