Novice

< nazaj

SPINS z nogometaši in trenerji 1. SNL

Datum: 14.10.2022
Srečanje z nogometaši klubov 1. SNL je bilo eno od treh, ki jih sindikat tradicionalno izvaja vsako tekmovalno sezono. Namenjeno je bilo predvsem predstavitvi predloga sprememb davčne zakonodaje in obravnave statusa samozaposlenih oziroma poklicnih športnikov; pobud sindikata SPINS k vključitvi predstavnikov nogometašev v organe odločanja pri Nogometni zvezi Slovenije in k ustanovitvi tako imenovanega sklada za pravočasnost izplačil mesečnih dohodkov nogometašem in trenerjem, s katerim bi poskbeli za socialno varnost slednjih in zagotovili regularnost tekmovanja na najvišji državni ravni. 
 
Kot je v navadi, so sestanki namenjeni tudi aktualiziranju baze članstva v sindikatu ter predstavitvi internih vsebin in ugodnosti, ki jih mogoče izkoristiti v okviru polnopravnega članstva v sindikatu. Tokrat so v sklopu druženja, predstavniki sindikata podelili tudi priznanja najboljšim nogometašem in trenerju pretekle sezone, ki so jih navijači, novinarji, trenerji in igralci 1. SNL, v sklopu glasovanja SPINS XI izbrali za najboljše.
 
Srečanjem s prvoligaši, bodo sledili sestanki v klubih 2. SNL in akademijah mladih nogometašev (U15, U17 in U19), za katere sindikat pripravlja prav poseben program usposabljanj, v okviru katerega bodo mladi nogometaši skupaj s svojimi starši prejeli kopico uporabnih in za kariere mladih nogometašev nepogrešljive informacije.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji