Novice

< nazaj

FIFPro žaluje za enim od idejnih očetov organizacije, Rogerjem Blainpainom

Datum: 12.10.2016
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro žaluje za enim od idejnih očetov in soustanoviteljev organizacije Rogerjem Blainpainom, ki je umrl v 83. letu starosti, v belgijskem Leuvenu.
 
Blainpain je bil eden ključnih mož v zgodovini organizacije FIFPro. Bil je dene pobudnikov ustanovitve te organizacije,15. decembra 1965. Prav na ta dan so ga predstavniki sindikatov Anglije, Francije, Italije, Nizozemske in Škotske izbrali za prvega predsednika FIFPro.
 
Bil je profesor prava na Univerzi v Leuvenu. Kot gostujoči profesor je veliko predaval tudi v Nemčiji, Franciji, Italiji, v ZDA in na Japonskem. Na svojem področju je bil vsekakor avtoriteta. Izjemen strokovnjak, ki se je z revidiranjem številnih predpisov do zadnjega boril za pravice delavcev.
 
Bil je človek brez dlake na jeziku. Nekoč je dejal: ”Profesor ima vedno svobodo pri svojem izražanju misli. Večina akademikov se prilagaja situacijam in se ne želi zoperstaviti družbenim problemom. Če ljudje ne povzdignejo glasu, bom jaz povzdignil svojega.”
 
Blainpain je vedno ostal blizu organizaciji FIFPro, ki ga je imenovala za častnega predsednika. ”Njegova energija in navdušenje nad delom so nam bili vedno navdih,” je dejal generalni sekretar Theo Van  Seggeln.

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji