Novice

< nazaj

Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

Datum: 27.11.2018
Na redni letni skupščini organizacije FIFPro je udeleženih več kot 60 držav, predstavnikov nogometnih sindikatov, članov omenjene organizacije. Skupščina se je, kot je v navadi, začela s pozdravnimi besedami predsednika FIFPro, Philippa Piata, predsednika sindikata profesionalnih nogometašev Italije (AIC), Domiana Tomassija ter generalnega sekretarja FIFPro, Thea Van Seggelena. Sledile so interne vsebine, in sicer potrditev zapisnika pretekle skupščine, tradicionalni uradni sprejem novih držav članic FIFPro in objava držav kandidatk za članstvo.
 
Predstavniki sindikatov bodo v naslednjih dneh obravnavali nekaj zanimivih in predvsem aktualnih tematik, povezanih s profesionalnim nogometom oziroma pravicami nogometašev. Program srečanja je posvečen predvsem internim vsebinam organizacije FIFPro, medtem ko se bodo v naslednjih dneh zvrstila strokovna predavanja, vezana na različne vsebine, kot so transferni sistem, v domeni FIFA, dogovor o sodelovanju med FIFA in FIFPro, urnik mednarodnih tekmovanj; vsebinam, ki se navezujejo na mednarodno športno razsodišče v Luzani (CAS) in imenovanje novih arbitrov; strategije razvoja ženskega nogometa; novih tehnologij, ki se vpeljujejo v mednarodni nogomet; razvojem blagovne znamke FIFPro; glasovanjem za najboljše nogometaše sveta World11; strategije boja proti dopingu; skrb za zdravje in dobro počutje športnikov; in nazadnje predstavitve družbenokoristnih aktivnosti, ki so se dogajale v preteklem letu.

Ostale novice

 • FIFA z novo reformo do večje zaščite nogometašic
  23.11.2020

  FIFA z novo reformo do večje zaščite nogometašic

  Svetovna nogometna zveza FIFA bo uvedla nove predpise za zaščito pravic igralk, vključno z obveznim porodniškim dopustom, je pretekli četrtek sporočilo vodstvo te organizacije.

 • Do kdaj bodo ženske v Sloveniji diskriminirane pri nastopih za državno nogometno reprezentanco?
  20.11.2020

  Do kdaj bodo ženske v Sloveniji diskriminirane pri nastopih za državno nogometno reprezentanco?

  Kot smo pisali pred dnevi, je skupščina sindikata SPINS, na svoji 13. redni seji prvič podrobneje obravnavala problematiko in iskanje rešitev za članice A nogometne reprezentance ter nadaljnjega razvoja ženskega nogometa v Sloveniji.

 • Skupščina podprla predloge ukrepov za pomoč športu
  19.11.2020

  Skupščina podprla predloge ukrepov za pomoč športu

  Skupščina sindikata SPINS je na svoji 13. redni seji soglasno podprla in potrdila vsebino predloga za oprostitev plačila davka od dohodkov pravnih oseb za sponzorja in prejemnika sponzorstva v športu

 • XIII. skupščina SPINS
  18.11.2020

  XIII. skupščina SPINS

  V skladu s statutom SPINS je bila v ponedeljek 16. 11. 2020 sklicana 13. redna skupščina sindikata, ki pa je bila tokrat volilna. Poleg novih članov in članic upravnega odbora je bil za naslednje mandatno obdobje izvoljen tudi predsednik sindikata.

 • Porast plačilne nediscipline klubov v letošnjem letu
  23.10.2020

  Porast plačilne nediscipline klubov v letošnjem letu

  V letošnjem koledarskem letu sindikat SPINS zaznava porast neizpolnjevanja pogodbeno dogovorjenih obveznosti, predvsem pri tistih klubih 1. SNL, ki so bili tudi zaradi posledic pandemije Covid-19, primorani sporazumno prekiniti pogodbe in se z igralci do

Sorodne novice

Sponzorji