Novice

< nazaj

Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

Datum: 27.11.2018
Na redni letni skupščini organizacije FIFPro je udeleženih več kot 60 držav, predstavnikov nogometnih sindikatov, članov omenjene organizacije. Skupščina se je, kot je v navadi, začela s pozdravnimi besedami predsednika FIFPro, Philippa Piata, predsednika sindikata profesionalnih nogometašev Italije (AIC), Domiana Tomassija ter generalnega sekretarja FIFPro, Thea Van Seggelena. Sledile so interne vsebine, in sicer potrditev zapisnika pretekle skupščine, tradicionalni uradni sprejem novih držav članic FIFPro in objava držav kandidatk za članstvo.
 
Predstavniki sindikatov bodo v naslednjih dneh obravnavali nekaj zanimivih in predvsem aktualnih tematik, povezanih s profesionalnim nogometom oziroma pravicami nogometašev. Program srečanja je posvečen predvsem internim vsebinam organizacije FIFPro, medtem ko se bodo v naslednjih dneh zvrstila strokovna predavanja, vezana na različne vsebine, kot so transferni sistem, v domeni FIFA, dogovor o sodelovanju med FIFA in FIFPro, urnik mednarodnih tekmovanj; vsebinam, ki se navezujejo na mednarodno športno razsodišče v Luzani (CAS) in imenovanje novih arbitrov; strategije razvoja ženskega nogometa; novih tehnologij, ki se vpeljujejo v mednarodni nogomet; razvojem blagovne znamke FIFPro; glasovanjem za najboljše nogometaše sveta World11; strategije boja proti dopingu; skrb za zdravje in dobro počutje športnikov; in nazadnje predstavitve družbenokoristnih aktivnosti, ki so se dogajale v preteklem letu.

Ostale novice

Sorodne novice

 • ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava
  28.1.2020

  ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava

  Zgodovinski zaključki prvega globalnega foruma o dostojnem delu v športu Mednarodne organizacije dela (ILO) so pokazali, da morajo imeti športniki zaščitene svoje temeljne delovne pravice in pravice do sindikalnega združevanja in zastopanja.

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

 • Raziskava ”At The Limit”
  3.9.2019

  Raziskava ”At The Limit”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO objavilo izsledke raziskave ”At The Limit".

Sponzorji