Novice

< nazaj

Nasprotujemo in obsojamo odločitev Vlade RS o omejitvah izvajanja športnih programov

Datum: 28.3.2021
Vlada je danes v Uradnem listu objavila Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, s katerim se med 1. 4. in 11. 4. 2021 zameji izvajanje športne dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19.

Z odlokom bo prepovedana vsa športno-gibalna dejavnost in proces športne vadbe – treningi, razen za vrhunske športnike (olimpijski, mednarodni in svetovni razred), gre za skupaj 538 športnikov, ki so s svojimi rezultati na mednarodni ravni dokazali svojo vrhunskost in ki bi jim odsotnost treninga onemogočila nadaljnjo konkurenčnost na mednarodni ravni in športnike v starostnih kategorijah kadeti in mladinci, registrirane v skladu z 32. členom ZŠpo-1, ki so člani državnih reprezentanc.

Iz navedenega razberemo, da Vlada RS ob zaprtju države od 1. do vključno 11. aprila med izjeme ni uvrstila državnih tekmovanj na najvišji ravni športnih panog, kar pomeni, da v omenjenem obdobju izvedba športne vadbe - treningov in tekmovanj ne bo dovoljena. 

Kot predstavniki športnikov ostro obsojamo takšno odločitev države, saj po našem vednju v nobeni od držav EU niso v tako imenovanem tretjem valu epidemije zaustavili športnih tekmovanj na najvišji državni ravni. Podpiramo tudi vsebino pisma predstavnikov kolektivnih panožnih zvez, ki so danes pozvali Vlado RS, da enako kot je to storila za gospodarstvo, v času zaprtja države tudi športu omogoči nadaljevanje tekmovanj, ki se trenutno ob striktnem upoštevanju odlokov in priporočil lahko izvajajo na podlagi Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov z dne, 11. februarja 2021. 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji